La propunerea Federației Române de Șah, Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a emis o hotărâre prin care elevii scutiți la orele de educație fizică și sport să practice șahul. O hotărâre care, se pare că, deocamdată nu a ajuns și în teritoriu, pentru a fi pusă în aplicare.

Se vorbește că, în prezent, 2.500 de profesori de educație fizică și sport au fost deja pregătiți în acest sens, iar la nivel național sunt școli care au primit table de șah și manuale. Cum stau lucrurile însă la nivelul județului Bacău?

Nimic oficial în teritoriu

„Noi nu am primit nimic oficial în acest sens. În momentul când vom primi ceva, vă vom informa”, a declarat prof. Oana Bărbuț, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Bacău. Aflat în concediu, și prof. Iulian Vrînceanu, inspector școlar de educație fizică și sport la ISJ Bacău, a precizat telefonic pentru Deșteptarea: „Sunt câțiva profesori care au făcut cursuri de șah, dar nu vă pot da un număr exact.”

Interesantă a fost și părerea profesorului de educație fizică și sport Iustin Antonie: „Am auzit propunerea, dar nu știu dacă este aprobată. Este o treabă bună în condițiile în care îți dă posibilitatea să desfășori această activitate în același timp cu ora propriu-zisă. Dar dacă trebuie să supraveghezi pe cei care fac gimnastică, handbal sau altă disciplină și în același timp să coordonezi și pe cei de la șah…ce faci? Cred că cel mai bine ar fi ca toți elevii scutiți să fie centralizați și să li se facă ora separat.”

Anunțuri publicitare

Alte articole