In anul scolar 2013-2014, elevii si studentii vor plati doar 20 de lei pe luna pentru abonamentele eliberate de Transport Public SA Bacau. Consilierii locali au avut la mapa, in sedinta de ieri, un proiect de hotarâre cu privire la tariful abonamentului, precum si asigurarea resurselor financiare din bugetul municipiului Bacau pentru acordarea unor facilitati.

Serviciile de transport local se incadreaza in categoria serviciilor comunitare de utilitate publica. “Conform legii, CL Bacau poate acorda subventii pentru plata legitimatiilor si abonamentelor la transportul urban cu mijloace de transport in comun unor anumite categorii de persoane din municipiul Bacau, in acest mod realizându-se una dintre masurile de protectie speciala destinate acestor persoane”, a explicat Romeo Stavarache, primarul municipiului.

El a propus un tarif de 40 de lei/elev/luna, mai putin cu 18 lei decât pretul obisnuit al unui abonament, si subventionarea tarifului cu 50 la suta de catre CL Bacau. “Vreau sa precizez ca acum avem cadrul legal, anul trecut nu aveam!” a declarat Romeo Stavarache.

PUBLICITATE

Si studentii vor beneficia in timpul anului scolar de o reducere de 50 la suta pentru transportul urban, acordata prin institutiile de invatamânt superior din bugetul Ministerului Educatiei. Toti cei 23 de consilieri prezenti au votat “pentru”. Decontarea facilitatilor se va realiza pe baza situatiilor transmise de catre unitatile de invatamânt si SC Transport Public SA Bacau.

“Am negociat cu SC Transport Public SA un tarif de 40 de lei, de la un tarif initial de 58 de lei. Conform legii, primaria poate asigura pâna la 50 la suta din valoarea abonamentului pentru elevii din municipiul Bacau” – spune Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau.

Elevul va plati 20 de lei/luna, Primaria Bacau, 20 de lei/luna pentru fiecare elev, iar Transport Public SA, 18 lei/luna/elev, suma care reprezinta diferenta dintre costul real al unui abonament (58 de lei), si tariful negociat cu Primaria Bacau (40 de lei).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ