Elevii băcăuani protestează din cauza modificării pragului minim pentru acordarea burselor de merit

  UPDATE: Consiliul Județean al Elevilor a decis să amâne protestul programat luni la o dată ulterioară, din cauza unor neînțelegeri cu Comisia de avizare a adunărilor publice.

  Consiliul Județean al Elevilor Bacău, structură de reprezentare a elevilor din județul Bacău realizează un nou demers prin care dorește să tragă un semnal de alarmă cu privire la modificarea pragului minim de acordare a burselor de merit, această decizie fiind luată fără pic de consultanță cu partenerii de dialog social în cadrul Ministerului Educației Naționale.  Astfel, în perioada 17-18 ianuarie 2022, în județul Bacău, se vor desfășura două acțiuni prin intermediul cărora se dorește aplicarea unei presiuni publice considerabile, pentru a putea remedia în timp util hotărârea luată de Ministerul Educației Naționale.

  Pe data de 17 ianuarie 2022, la nivel național a fost stabilită o grevă generală în rândul elevilor, aceasta constând în absentarea de la orele de curs a întregului colectiv de elevi din România. În județul Bacău, această acțiune va fi pusă în aplicare de către elevii reprezentanți din licee.

  Consiliul Județean al Elevilor Bacău contează pe înțelegerea corpului didactic din fiecare instituție de învățământ, în sensul că membrii acestuia vor evita crearea anumitor probleme, iar elevii vor beneficia de înțelegerea necesară desfășurării acestui demers.

  18 ianuarie 2022 este data în care elevii din județul Bacău vor afișa în mod vizibil revolta pe care această măsură a generat-o, prin purtarea obiectelor vestimentare de culoare roșie la orele de curs.

  În timp ce Ministerul Educației Naționale dorește menținerea pragului minim al mediei de 9.50, Consiliul Național al Elevilor dorește revenirea la nivelul 8.50, însă poate agrea și media 9, menținând opțiunea ca suma primită de către elevi să fie dublată

  „Nu mai putem rămâne indiferenți. Ne-am săturat de aceste decizii luate fără consultare de Ministerul Educației. Consiliul Județean al Elevilor Bacău, împreună cu celelalte Consilii Judeţene ale Elevilor din România, va organiza un protest sincron luni, 17 ianuarie, începând cu ora 12, în fața Prefecturii. A venit momentul să luăm atitudine și să spunem stop acestui joc al luării deciziilor fără pic de predictibilitate.”

  – declară președintele Consiliului Județean al Elevilor Bacău, Șraer Tudor-Daniel

  Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
  PUBLICITATE