Inspectoratul de Poliție Județean Bacău și Fundația Collegium XXI au organizat și desfășurat în parteneriat proiectul educațional național “CUNOAȘTE ȘI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAȚIONAL”.

În cadrul acestui proiect, derulat la nivel național în cadrul săptămânii “Școala Altfel”, la data de 18 aprilie a.c., polițiști din cadrul IPJ Bacău – Serviciul de Investigații Criminale și Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității au fost prezenți la Școala ,,Alexandru cel Bun” din Bacau și la Școala Măgura.

Ofițerul specialist în domeniul protejării patrimoniului cultural național a discutat cu elevii de clasele a V-a, a VI-a și a VII-a despre importanța ocrotirii patrimoniului cultural național, modalitățile de realizare a acestor demersuri, persoanele și instituțiile implicate, legislația în vigoare și activitatea Poliției Române în acest domeniu.

PUBLICITATE

Informațiile prezentate au fost susținute de imagini semnificative:
bunuri culturale mobile recuperate de Poliția Română
monumente istorice de importanță națională de pe teritoriul României și din județul Bacău
monumente istorice incluse în patrimoniul UNESCO

Cadrele didactice și elevii prezenți la activitate au fost recompensați cu diplome de participare și cadouri din partea Fundației Collegium XXI.

Pe data de 21 aprilie a.c. polițiștii vor discuta despre importanța cunoașterii și protejării patrimoniului cultural național cu elevii de la Școala ,,Mihai Drăgan” din Bacău.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Buna tema , asta cu protejarea patrimoniului . Copii trebuie sa stie ca nu numai in domeniul cultural exita patrimoniu .
    Poate nu stiti , insa majoritatea patrimoniului din orice domeniu a fost jefuite si distrus de conducerea politica impusa in toate domeniile de activitate –> aduse in prag de faliment si la mana indoielnica a AVAS , care este tot a politicienilor . O retea dubioasa si extrem de periculoasa pentru tara –> ia vedeti care dintre societatile publice sau cu capital de stat au mai ramas in picioare si cati din gruparile politice NUMITE in fruntea lor nu sunt cercetate de justitie si care nu au fost condamnati .
    Seminarii despre protejarea patrimoniului , in momentul de fata , ar trebui sa fie prezentat copiilor si urmasilor nostri , de catre directiile si oameni ai instantelor judiciare care au demontat si au condamnat astfel de cazuri legate de patrimoniu . Cand s-a vandut pe nimic sau sume derizorii , ori s-a aruncat la fier vechi industria tarii , ce au facut cei ce se ocupa de prevenirea si combaterea criminalitatii economice ? Acesti copii care sunt inlocuitorii nostri de maine , nu vor trai din patrimoniu cultural ci ar trebui sa traiasca din patrimoniu industrial , medical , silvicol si al apelor , agricol , uman de formare in invatamant si profesional . Asta trebuie sa invete tineretul nostru , daca vrem ca sa indreptam raul care l-am suportat si ne-a distrus de 26 de ani .

LĂSAȚI UN MESAJ