* 20 de elevi si profesori din Irlanda de Nord au facut voluntariat pe santierul Habitat for Humanity din cartierul Izvoare * proiectul prin care Habitat for Humanity construieste 40 de case in Izvoare se va incheia in toamna, la BIG BUILD 2016, eveniment la care vor participa in total 800 de voluntari din 15 tari

Beneficiarii proiectului sunt bacauani cu venituri mici, care au nevoie de o locuinta. Ei si-au manifestat disponibilitatea de a contribui personal la construirea locuintelor si vor plati un avans de 2.000 de lei si rate lunare (fara dobânda, fara profit), timp de 20 ani.

Costul unei case a fost estimat la 100.000 de lei. Echipa de voluntari irlandezi a lucrat pâna sâmbata la realizarea fundatiilor pentru cele 40 de locuinte pe care Habitat le construieste in Bacau, in proiectul BIG BUILD 2016. Au fost 16 eleve si 4 profesori de la liceul de fete Victoria College din orasul Belfast, Irlanda de Nord.

PUBLICITATE

“Este a patra echipa din partea Victoria College care vine sa construiasca in România (in anii anteriori elevii au fost in alte zone din tara, in care nu mai avem operatiuni acum). Marcella Cassidy si Joanne Brown sunt cele doua profesoare care au insotit echipele anterioare. Cu aproximativ sase luni inainte, fetele au inceput sa faca diferite evenimente de strângere de fonduri pentru a asigura costurile logistice (transport, cazare, echipamente de protectie etc) si o donatie care sustine proiectul”, declara Loredana Modoran, coordonator Dezvoltare Resurse si Comunicare Habitat for Humanity România.

Desi sunt copii din familii cu o situatie financiara buna si foarte buna, fondurile nu vin din buzunarele proprii, ci sunt incurajati sa organizeze colecte pentru ca sa isi dezvolte abilitatile sociale. Cele mai multe evenimente s-au concentrat pe vânzarea de prajiturele facute in casa sau in scoala.

Insa, fiecare voluntar are propria poveste. Experienta de voluntariat pe santier ii ajuta pe mai departe la intrarea la facultate, unde li se cer activitati extracuriculare. Totodata, pe santier se afla si Warren, un alt voluntar din Irlanda de Nord. Warren a fost si la Bikers for Humanity, iar acum este pentru a treia oara in Bacau.

El are o experienta considerabila in constructii (detine propria afacere de dezvoltare imobiliara) si, pâna in octombrie, va mai veni de câteva ori pentru a-I ajuta pe cei de la Habitat, cu experienta sa.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ