Bacaul gazduieste in aceste zile o noua olimpiada nationala: TIC – Tehnologia Informatiei si Comunicarii. Conform regulamentului de organizare, participa doar elevi de liceu, pe doua sectiuni: TIC – pe nivele de studiu – clasa a IX-a, clasa a X-a, clasa a XI-a si clasa a XII-a si sectiunea C # – unde pot concura elevi de la toate clasele.

Examenul propriu zis, care a avut loc la Colegiul Tehnic de Comunicatii “N.V.Karpen”, a inceput astazi , 20 mai, dimineata, la ora 9.00 si a durat 6 ore. “Dupa Olimpiada Nationala de Chimie, care a avut loc in Bacau luna trecuta, suntem onorati sa gazduim acum si etapa nationala a Olimpiadei de Tehnologia Informatiei, care reuneste cei mai buni elevi intr-un domeniu de stringenta actualitate. Societatea de astazi este una informationala, fapt vizibil in toate activitatile noastre. Depindem de calculator, de viteza cu care ne informam, de modul in care stocam, prelucram, transmitem si utilizam cunostintele sau informatiile.

Disciplina la care exceleaza elevii calificati la faza nationala a acestei olimpiade presupune inteligenta, viziune, mobilitate, spirit de inovatie si creativitate. Dorim tuturor participantilor sa se bucure de oportunitatea de a fi in aceasta competitie, dar si de a descoperi frumusetea locurilor si a oamenilor pe care ìi vor cunoaste”, a declarat prof. Theodora Sotcan, inspector scolar general la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.

PUBLICITATE

200 de participanti, cinci din Bacau

Participa in total 215 de elevi din toate judetele tarii, care au venit in Bacau insotiti de 42 de profesori. Comisia de examen este si ea alcatuita din 42 de cadre didactice de prestigiu; presedintele comisiei este conf.univ.dr. Gloria Cerasela Crisan, de la Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacau, presedintele executiv este inspectorul general din Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice prof. Nusa Dumitriu Lupan, fiecare nivel de studiu are cate un vicepresedinte, iar secretarul Comisiei de examen este prof. Cora Mariana Nechita, inspector scolar de specialitate matematica – informatica ISJ Bacau.

Cora Mariana Nechita

“Traim astazi momente de bucurie deplina, emotii si sentimentul ca parcurgem un pas important pentru disciplina noastra, in special, dar si pentru scoala romaneasca, in general, factori ce converg catre asumarea responsabila a generatiilor viitoare. Impreuna, profesori si elevi deopotriva, demonstram ca prin competitie se naste progresul, iar promovarea excelentei in cadrul concursurilor si olimpiadelor scolare, de o asemenea amploare, atesta faptul ca invatamantul nostru este inca valoros. Ii felicit pe toti pentru drumul lung si anevoios pe care l-au parcurs pana acum, pentru eforturile lor laudabile. Le doresc ca rezultatele finale sa ìi implineasca si sa le desavarseasca munca.”
prof. Cora Mariana Nechita, inspector de specialitate ISJ, secretarul Comisei de examen

Bacaul este reprezentat la aceasta olimpiada de elevii Andreea Petronela Butucaru, clasa a IX-a, Colegiul National “Dimitrie Cantemir” Onesti (profesor pregatitor Diana Tanga), Felix Ifrim, clasa a X-a, Colegiul National “Dimitrie Cantemir” Onesti (prof. Diana Tanga), Alin George Dincu, clasa a XI-a, Colegiul National “Dimitrie Cantemir” Onesti (prof. Daniela Pistea), Ionut Alexandru Imbrea, clasa a XII-a, Colegiul National “Grigore Moisil” Onesti (prof. Carmen Ianos si Cristina Rusu) – la proba TIC -, si Constantin Catalin Bitire, clasa a XII-a, Colegiul Tehnic “Ion Borcea” Buhusi (prof. Mihai Jigau) – la proba C#.

Lucrarile se corecteaza in cursul zilei de azi, iar rezultatele finale vor fi afisate sambata seara.

Dupa examen, excursie

Si dupa ce azi au trecut de emotiile examenului propriu zis, toti participantii, impreuna cu profesorii insotitori si membrii comisiei vor merge maine, sambata, 21 mai, o excursie in judet prin Tescani, Comanesti, unde vor vizita si Palatul Ghika, Onesti (aici vor intra si in sala de gimnastica unde s-a antrenat Nadia Comaneci) si la Biserica Borzesti.

Duminica, Gala de premiere

Olimpiada TIC 2016 se va finaliza duminica, 22 mai. Festivitatea de premiere va avea loc la Teatrul Municipal “George Bacovia”, cu incepere de la ora 9.00.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ