Doi elevi ai claselor Confucius, de la Colegiul National „Ferdinand I” Bacau, au fost desemnati câstigatorii celei de a IX-a editii a concursului „Podul chinezesc” (The Chinese Bridge), desfasurat in România, la Institutul Confucius din Brasov.

Elevii Marian Vlad Prejvara si Guibi Zeng au reprezentat colegiul bacauan la aceasta prestigioasa competitie, cucerind aplauzele publicului si aprecierea juriului. Tinerii nostri au aratat ca stiu ceremonia ceaiului, dar au prezentat si costume chinezesti traditionale. In plus, fiecare a raspuns si la trei intrebari despre cultura chineza, dar au tinut si un mic discurs in limba chineza, pe care o invata de doar sapte luni, cu ajutorul prof. Ruihong Cao.

In competitia de la Brasov, Vlad Prejvara a obtinut locul II si Guibi Zeng a iesit pe locul al III -lea. „The Chinese Bridge” este un concurs care a debutat in 2002 si a implicat peste 600 de concurenti din peste 50 de tari ale lumii. Anul acesta, din cele 40 de scoli din România care au aplicat sa participe in competitie au fost selectati doar 22 de concurenti. La noi in tara, concursul se desfasoara de 9 ani, cu participarea elevilor din cele patru scoli care au clase Confucius, Colegiul National „Ferdinand I” fiind, din anul scolar in curs, printre ele. Totodata, unitatea de invatamânt bacauana este prima din Moldova care are astfel de clase.

PUBLICITATE

Limba chineza se studiaza la „Ferdinand” din anul scolar trecut (2014 -2015). Toate ca urmare a discutiilor pe care conducerea colegiului le-a purtat cu reprezentanti de la Ambasada Chinei in România, cu sprijinul grupului de organizare format din Ioana Afrasinei (fosta eleva), Adrian Iordache, presedintele Asociatiei China – România, filiala Bacau, prof. Adriana Ambrosie, prof. Theodora Sotcan, inspector scolar general. Profesorul colaborator este Ruihong Cao, care organizeaza cursuri pentru elevi de la clasa a II-a si pâna la a XII-a. Salariul lui Cao Ruihong este platit de Consiliul International de Limba Chineza din Beijing, pe durata sederii sale in România, iar Colegiul National „Ferdinand I” ii ofera doar cazarea.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ