16 iulie 2024
ActualitateEleva de la Alecsandri, atacata de caini in centrul Bacaului

Eleva de la Alecsandri, atacata de caini in centrul Bacaului

O eleva a Colegiului National Vasile Alecsandri din Bacau a ajuns la spital dupa ce a fost atacata de o haita de caini. Adolescenta a incercat sa fuga de animalele agresive si a fost lovita de o masina.

Adolescenta venea la scoala dinspre cartierul Cornisa, unde locuieste, când a fost atacata de o haita de maidanezi.“Tranzitând zona stadionului, in apropiere de Universitatea «G. Bacovia», din gardul viu de lânga trotuar au iesit cinci câini foarte agresivi si au atacat-o. Ea, de frica sa nu fie muscata, a facut pasul inapoi, in strada, unde a fost lovita de o dubita care mergea regulamentar spre SIF Moldova”, declara tatal fetei, Silviu Iacobeanu.

Fata s-a ales cu fractura de clavicula stânga, traumatism cranio-cerebral acut inchis si plagi escoriate la membru superior stâng si genunchiul stâng.

Silviu Iacobeanu arata ca se putea intâmpla o tragedie. Noroc cu soferul si câtiva muncitori aflati in duba, care au alungat câinii si au dus-o pe fata la Spitalul de Pediatrie, unde a fost internata.

“Bustul i-a fost imobilizat in ghips, dar dupa trei zile, nemaiputându-l suporta, ghipsul i-a fost dat jos si i s-a pus o orteza pe care i-am cumparat-o din banii proprii, de la o firma din Bucuresti care ne-a trimis-o prin posta rapida” declara tatal, adaugând ca fiica sa este traumatizata psihic de sperietura pe care i-a pricinuit-o atât accidentul, cât si atacul câinilor.

“Niste prieteni de familie ne-au informat ca acum câteva luni, aflându-se in aceeasi zona, au salvat din coltii aceleiasi haite o femeie care circula singura prin locul respectiv.”

Serviciul de ecarisaj va primi ajutoare

De capturarea câinilor fara stapân si de gestionarea adapostului se ocupa Directia de Servicii Publice (DSP) din cadrul Primariei Bacau. Gabriel Gritcu, directorul DSP, arata ca “aceasta locatie, la fel ca si altele – Spitalul Judetean de Urgenta, Letea, Nord, Aleea Parcului – este un focar.

In zona stadionului, noi am facut mai multe actiuni de capturare. Problema e ca exista persoane care hranesc câinii si ii ascund când apare echipa de ecarisaj.”

El afirma ca animalele se aduna doar acolo unde primesc hrana: “Pe Aleea Parcului de la Teatrul de Vara spre centru nu exista câini, insa de la Teatru de Vara spre gara sunt!”

E adevarat ca strângerea câinilor a fost sistata o vreme de Directia Sanitara Veterinara, care a obligat DSP sa reorganizeze adapostul si sa angajeze medic veterinar.

Gritcu sustine ca DSP s-a conformat si a incheiat un contract de servicii medicale, ceea ce permite reluarea capturarii câinilor si aducerea lor in adapost. El mai precizeaza ca DSP va incheia si un contract de servicii de capturare cu o firma privata, pentru a suplimenta activitatea echipei de ecarisaj.

Referitor la acuzatiile aduse de Silviu Iacobeanu, Ionut Tomescu, purtator de cuvânt al Primariei Bacau, apreciaza ca institutia nu e responsabila de acest accident.

“Este regretabil ce s-a intâmplat, dar Primaria Bacau nu poate fi facuta responsabila pentru absolut orice se intâmpla pe domeniul public.”
Ionut Tomescu, purtator de cuvânt Primaria Bacau

Tatal Cameliei crede, insa, cu totul altceva si spune ca va actiona in instanta Primaria Bacau “pentru gravele traume fizice si psihice la care a fost si este supusa fiica mea.”

“E grav ce s-a intâmplat. Nu am ce sa comentez. Când o adolescenta e atacata de câini, apoi e lovita de o masina din cauza asta, nu poti sa mai spui nimic!”
Gabriel Gritcu, directorul Directiei de Servicii Publicespot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri