Bacăul va avea un reprezentant la Olimpiada Internațională de Astronomie. Asta ca urmare a faptului că Teodor Ionuț Grosu (foto), elev la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” (din toamnă, în clasa a X-a C), s-a calificat în lotul ce va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Astronomie.

Teodor este pregătit de profesorii Florin Curbăt, de la Colegiul Național „Gh. Vrănceanu” Bacău (la Fizică) și Dan Oniciuc, de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț (la Astronomie și Astrofizică).

Tânărul „vrăncean” este olimpic național pe Astronomie și Astrofizică, după ce a luat premiul III din partea Ministerului Educației și medalie de aur din partea Societății Române de Fizică la Olimpiada Națională de profil care a avut loc la Breaza (Prahova), între 18 și 21 aprilie 2019, rezultate ce i-au adus și calificarea în lotul lărgit al României la Internaționala de Astronomie. După alte noi testări, Teodor a reușit performanța de a se califica în lotul național restrâns.

Prof. Ovidiu Buhucianu, inspector școlar pe disciplina Fizică la Inspectoratul Școlar Județean Bacău, ne-a declarat că în aceste zile Teodor Ionuț Grosu este în pregătire la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, alături de încă doi elevi, care fac parte din lotul României la această competiție. Olimpiada Internațională de Astronomie va avea loc în perioada 18-27 octombrie 2019, la Piatra-Neamț.