Miercuri, in jurul orei 11.10, imediat dupa pauza mare, un apel la 112 anunta ca unui elev de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacau i s-a facut rau si a cazut in curtea scolii.

O ambulanta SMURD, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Bacau, a mers la fata locului unde l-a gasit pe adolescent in stare de ebrietate.

Paramedicii l-au urcat in masina si l-au dus la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.

„Am fost solicitati la ora 11.13 pentru a prelua un pacient, in vârsta de 17 ani, de pe strada Vasile Alecsandri, dintr-un loc public. Acesta a fost diagnosticat cu intoxicatie etanolica acuta si a fost transportat la Sectia de Pediatrie”, a declarat lt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la ISUJ Bacau.

La spital i s-au facut spalaturi stomacale si a mai ramas sub observatie pâna s-a trezit din betie, urmând sa fie luat acasa de un membru din familie.

Potrivit elevilor din liceu, adolescentul, elev in clasa a XI-a, ar fi consumat un litru si jumatate de tuica impreuna cu un coleg. S-a imbatat atât de tare ca s-a prabusit la pamânt, iar in tot acest timp ceilalti elevi au inceput sa glumeasca pe seama lui.

„A cazut jos si nu s-a mai ridicat. A baut tuica cu un alt coleg si i s-a facut rau. A venit SMURD-ul si l-a luat”, spunea un elev al colegiului. Câteva ore mai târziu, aproape de terminarea cursurilor, si celuilalt elev i s-a facut rau, el fiind preluat de un echipaj de la Serviciul de Ambulanta Bacau.

O problema generala a societatii

Este doar unul dintre incidentele neplacute care se intâmpla in mai toate liceele bacauane. Violente, jigniri, comportamente inadecvate, reglari de conturi prin agresiune fizica si verbala intre elevi, sunt doar câteva exemple.

Asa cum este si cazul celor doi liceeni de la „Saligny”, care provin din familii dezorganizate, cu parinti plecati in strainatate, lasati in grija bunicilor, rudelor sau vecinilor si care ramân astfel in „custodia” scolii.

Scoala care, la rândul ei, este obligata, prin dascalii sai, sa tina loc si de mama, si de tata. Este drama societatii in care traim, pentru care nimeni nu mai poate face nimic. De ce? Pentru ca situatia pare scapata de sub control. A cui e vina? A noastra, a tuturor.

”Sunt copii problema, care au si un comportament inadecvat la scoala. Unul dintre ei este in clasa a XI-a si sta doar cu o matusa. Noi nu putem decât sa-l sanctionam pe linie disciplinara, prin scaderea notei la purtare. Am anuntat insa si Protectia Copilului pentru consiliere. Astfel de cazuri nu ne aduc nicio bucurie, din contra, dar trebuie sa recunoastem ca elevi cu astfel de probleme inca mai sunt in scoli.”
prof. Georgeta Bejan, director adjunct CT „A.Saligny”

Geta Panaite
Roxana Neagu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ