A fost redeschis, nota bene, dosarul mineriadelor. Cu actori noi, care nu mai pasisera pâna acum prin birourile anchetatorilor. Redeschiderea dosarului a fost realizata la cererea forurilor europene. Sa nu care cumva sa credem ca vreo autoritate româneasca a fost lovita frumos de vreun puseu de constiinta. Exista insa si alte „mineriade” care asteapta deschiderea, nu redeschiderea, unor dosare. Una dintre aceste „mineriade” ar fi numirea in posturi guvernamentale – si nu numai – a unor personagii de indoielnica moralitate si de profesionalism schiop.

Exemplul cel mai recent il constituie acest Vasile Salaru, ministru secretar de stat intr-un domeniu in care morala si profesionalismul ar trebui sa fie in viata: Educatia. Personajul le-a recomandat elevelor de liceu ceea ce nici macar un borfas n-ar indrazni sa sugereze in public: „Pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii”. Personalitatea unui individ are constante ale comportamentului. Nu-mi imaginez ca acest vorbagiu de boscheti nu a mai comis, in cariera sa, gafe care se inscriu in aceasta arie a perversitatii. El a fost profesor la patru licee si inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar al Judetului Iasi!

Pentru corpul profesoral national, pentru elevi si parinti este de-a dreptul umilitor sa fi avut ca diriguitor de destine o asemenea constiinta bolnava.

PUBLICITATE

Conform Legii Educatiei, trebuia aruncat din sistemul educational, nu doar din minister. Lider de partid prin Iasi, afirmând cu nonsalanta ca nu se simte cu nimic vinovat, acesta a anuntat ca va candida la postul de primar al municipiului Iasi! Cu alte cuvinte, daca nu esti bun de profesor, daca nu esti bun de ministru secretar de stat al Educatiei, atunci esti bun de primar! Probabil ca sloganul sau electoral va fi unul adaptat noului sau tel: „Electorat, pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine adversarii!”. Firesc, indivizii care fac asemenea gafe ar trebui sa-si impuna arestul la domiciliu, sa-si dea cu nemiluita pumni in cap si sa solicite duhovnicului pedepse. In acest caz, firescul nu este insa o valoare.

Dosarul unei asemenea „mineriade” care a adus/aduce in prim-plan, pe post de diriguitori, oameni orfani de valori morale si profesionale, ar trebui deschis. Sunt doldora de asemenea salarieni institutiile noastre. De aceea ne arata lumea civilizata cu degetul. Si din cauza asta suntem inca tinuti la portile adevarate ale Europei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ