Grupa de vârstă 2011 a FC Bacău „Academia Cristian Ciocoiu” și-a adjudecat Turneul Campionilor

Prima participare, primul trofeu. Grupa de vârstă 2011 a FC Bacău „Academia Cristian Ciocoiu” nu pierde vremea. Și nici meciurile! Echipa antrenată de Sebi Nica și-a adjudecat Turneul Campionilor, care a reunit pe terenurile bazei sportive TNT un număr de 12 echipe din mai multe zone ale țării. Pentru gruparea care a aliniat în lot și doi copii în vârstă de numai 5 ani, startul a fost unul cu emoții. Dovadă și primul rezultat: 3-3 cu Aripile Bacău.

După aceea, însă, puștii de la FC Bacău „Academia Cristian Ciocoiu” s-au dezlănțuit. Au câștigat grupa după ce au trecut cu 8-2 de Viva Buhuși și cu 6-2 de Play2. În semifinale a venit o altă victorie clară: 3-0 cu Kinder Brașov. Finala cu Play, în schimb, a avut de toate. Răsturnări de scor (de la 0-1 la 2-1 și de la 2-3 la 4-3), dar și penalty-uri, scorul final (4-4, pe un gol marcat de Play la ultima fază a jocului) impunând executarea loviturilor de departajare.

Aici, FC Bacău a avut nervii mai tari și execuțiile mai sigure, impunându-se cu 3-2 și câștigând trofeul. „Finala a fost una pe muchie de cuțit, cu trăiri intense, însă bucuria succesului a fost cu atât mai mare”, a declarat antrenorul Sebi Nica. Pe lângă locul 1 ocupat la echipe, FC Bacău „Academia Cristian Ciocoiu” a pus mâna și pe două premii individuale, prin Victor Firăstrău, declarat portarul turneului și Rareș Milon, care, prin evoluția sa remarcabilă și numărul mare de goluri înscrise (nu mai puțin de 21) a fost recompensat cu titlul de MVP al Turneului Campionilor.

Iată și lotul câștigătorilor: Victor Firăstrău, Alex Țurcanu, Răzvan Culiceanu, Rareș Milon, Răzvan Popa, Andrei Cel Mare, Christian Mândru, Vlad Ungureanu, Ștefan Harja și Eric Nechita, ultimii doi fiind născuți în 2012.