-prefateaza Raducu Tamas (CSSM Bacau) meciul de la Constanta, cu HC Dobrogea Sud

CSSM Bacau se pregateste pentru cel mai important meci al sezonului de toamna. Sâmbata, handbalistii bacauani vor evolua pe terenul liderei, HC Dobrogea Sud, in etapa a saptea a Diviziei A. Departe rau de ce a insemnat, ani la rând, derby-ul HCM Constanta- Stiinta MD, partida de pe Litoral va arata, in schimb, care este actualul raport de forte intre HC Dobrogea Sud si CSSM. Si, totodata, ce sanse are echipa antrenata de Bogdan Voica in lupta pentru promovare. Unul dintre “supravietuitorii”, Stiintei MD, portarul Raducu Tamas este de acord ca jocul de sâmbata, de la Constanta, are caracter de busola pentru CSSM.

– Raducu, ce inseamna meciul cu HC Dobrogea?

PUBLICITATE

-Inainte de toate, un test important. Un test care ne va arata unde ne aflam cu aceasta noua echipa. Unde ne aflam si fata de adversara noastra, dar si fata de asteptarile noastre. Oricum, este un test benefic, care cade bine acum, la mijlocul turului. Ne asteapta un meci greu, fara indoiala, dar noi ne vom bate pentru sansele noastre.

-I-ai vazut pe constanteni in campionat?

-I-am vazut doar la meciul direct din pregatiri, de asta-vara. Acum, in campionat, nu am apucat sa vad niciun meci de-al lor. Nu cunosc exact cum arata programul nostru din aceasta saptamâna, dar probabil ca pâna sâmbata vom efectua si o analiza video.

-Principalul lor atu?

-Cu siguranta, experienta. Prima lor garnitura are ani buni in spate in Liga Nationala si in cupele europene. Jucatori precum Stanescu, Toma, Buricea, Cutura, Angelovski sau Vujadinovic reprezinta un lux pentru liga secunda.

-Care ar fi atuul nostru?

-Tineretea, puterea, forta, ca sa nu mai spun de dorinta de victorie. Cu ghilimelele de rigoare, as adauga si nebunia, care este o caracteristica a tinerilor din lot. La un astfel de meci, trebuie sa joci cu mult curaj.

-Apropo de tineri: cum comentezi evolutiile foarte bune ale juniorului Dragos Hantaru, principalul vostru realizator la ultimele doua meciuri?

-Daca ultimul meci nu-l putem lua in calcul, Vicov Bucovina fiind o echipa cu adevarat modesta, in schimb in jocul de la Piatra, Dragos a avut cu adevarat o evolutie foarte buna. Sunt convins ca poate ajunge un adevarat vârf de generatie; are tot ce-i trebuie. Pentru asta, insa, este nevoie de timp. Daca il incarcam cu o responsabilitate prea mare, s-ar putea sa-i facem un rau. Isi poate aduce, insa, aportul intr-un sezon in care te confrunti cu echipe precum Dobrogea Sud si CSU Suceava.

-Crezi ca lupta pentru promovare ramane una in trei?

-Da. Eu n-as include Buzaul, care se afla pe locul secund printr-o conjunctura. Buzoienii nu au jucat pâna acum nici cu noi, nici cu Constanta si nici cu Suceava. Lupta se da in trei. Pacat de remiza noastra cu Suceava; am scapat victoria printre degete. Pâna acum, am avut un parcurs bun, dar cu o victorie contra Sucevei am fi avut un alt moral inaintea jocului de la Constanta.

– Pe o scara de la 1 la 10, unde ai plasa confuntarea HC Dobrogea – CSSM Bacau in raport cu ceea ce a insemnat derby-ul Ligii Nationale dintre HCM Constanta si Stiinta MD?

-Sincer, nu stiu unde l-as putea situa. Tot ce pot spune este ca as compara meciul de sâmbata cu cele de la inceputurile duelurilor noastre cu Constanta. Adica atunci când ei veneau din postura de multipli campioni, in timp ce noi scoteam cu curaj capul in lume. La fel e si acum. E drept, ei nu mai sunt campioni, ci urmasii defunctei campioane a României, in timp ce noi suntem o aspiranta la promovarea in Liga Nationala care porneste, in confruntarea cu adversara, din postura de outsider.

Televizat de Neptun TV

Partida de sâmbata, de la Constanta dintre Dobrogea Sud si CSSM Bacau va fi televizata in direct, cu incepere de la ora 11.00, de postul local Neptun TV. Etapa a saptea va fi prefatata de intâlnirea dintre GSIP Moreni si ACS HD Teleorman Alexandria, ce se va disputa joi, 15 octombrie. Celelalte meciuri ale rundei se vor desfasura duminica, 18 octombrie, dupa urmatorul program: CSM Bucuresti II- Poli Unistil Iasi, Farul Constanta – HC Buzau 2012, CSU Suceava- CSU Târgoviste, Vicov Bucovina- Cimentul Bicaz, LPS Piatra Neamt- Atletico Alexandria.

Clasamentul Seriei A

1 Dobrogea Sud 6 6 0 0 268-143 18p.
2 HC Buzau 2012 6 6 0 0 174-128 18p.
3 CSSM Bacau 6 5 1 0 224-120 16p.
4 CSU Suceava 6 4 1 1 200-113 13p.
5 Poli Unistil Iasi 6 3 1 2 207-151 10p.
6 Atlet. Alexandria 6 3 0 3 202-192 9p.
7 Farul Constanta 6 3 0 3 167-171 9p.
8 ACS Teleorman 6 2 2 2 200-192 8p.
9 CSM Bucuresti II 6 2 1 3 205-185 7p.
10 LPS P. Neamt 6 2 0 4 120-212 6p.
11 CSU Târgoviste 6 1 0 5 152-222 3p.
12 Vicov Bucovina 6 1 0 5 98-193 1p.*
13 GSIP Moreni 6 0 0 6 148-246 0p.
14 Cimentul Bicaz 6 1 0 5 91-188 -1**
*Echipa penalizata cu doua puncte pentru nerespectarea cerintei de vârsta
** Echipa penalizata cu patru puncte pentru nerespectarea cerintei de vârsta si pentru o neprezentare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ