Un factor important care contribuie la o viață sănătoasă și frumoasă este educația! Educația pentru sănătate și modul de a ne hrăni sănătos.

Ieri, la Școala Gimnazială Letea Veche, elevii clasei a II-a A , coordonați de prof. pentru înv.primar Dorina Ciudin, au derulat Proiectul „Bucătăria bunicii – sursa noastră de sănătate”, inițiat graţie colaborării școlii noastre cu UNICEF în cadrul proiectului „Servicii comunitare pentru copii” – coordonat de UNICEF.

Când am gândit acest proiect, mi-a venit în minte mâncarea sănătoasă din ingrediente naturale, făcută de bunica. Am vrut ca elevii mei să guste din produse despre care nu prea au auzit. Și de ce nu, să le și preparăm. Atunci a luat naștere proiectul care a avut două părți: „Festinul toamnei” și „Bucătăria bunicii”!

Acum a venit rândul celei de-a doua părți, unde am pregătit împreună un desert tradițional, simplu, dar delicios, numit mălai dulce, dar și turte coapte pe țest și alivenci! Nu am fi reușit fără ajutorul celor două bunicuțe de excepție, Agurița Obreja și Elena Vartolomei.

Curiozitatea elevilor a fost maximă, pentru că nici măcar nu au auzit despre aceste produse. Așa că le-am preparat cu multă plăcere, după care le-am și savurat gustul. Am plecat spre casă mulțumită, că după 60 -70 de ani în școala noastră s-au mai folosit aceste rețete uitate în cufărul bunicii și cu speranța în suflet ca acești copii să ducă mai departe tradiția.

Plăcerea a fost pe măsură, deoarece alături de noi a fost și prof. Mihaela Custură, director al Școlii Gimnaziale Letea Veche.

Prof. înv.primar Dorina Ciudin