21 iunie 2024
ActualitateEducație juridică pentru tineri

Educație juridică pentru tineri

Acesta a fost motivul unei întâlniri derulate de membrii Federației Tinerilor din Bacău la sfârșitul săptămânii trecute în Aula Moldova a Universității „George Bacovia”. Pe lângă invitatul principal, judecătorul Cristi Danileț, au m-ai participat ca invitați Prof. Univ. Dr. Neculai Lupu, rector al Universității „George Bacovia”, Ciprian Popa din partea DGASPC Bacău, Lucian Checheriță de la Asociația VeDem Just – Voci pentru Democrație și Justiție, și Camelia Elena Popa din partea Inspectoratului Școlar Județean Bacău.

Fiecare vorbitor și-a prezentat punctul de vedere în legătura cu problematica educației juridice în rândul tinerilor, iar judecătorul Cristi Danileț a inclus în prezentarea sa cartea distribuita gratuit în sală, intitulată, „Legea pe înțelesul tinerilor’’.În cadrul discuțiilor, Cristi Danileț a arătat că la nivelul instanțelor și a parchetelor din România există o îngrijorare foarte mare din cauza numărului foarte mare de dosare, în special penale, în care sunt implicați copii și tineri. În România sunt trimiși în judecată în fiecare zi cinci copii pentru infracțiuni de furt, doi pentru tâlhărie, unul la fiecare două zile pentru agresiune sexuală, și lista ar putea continua.

„Am fost invitat de către tinerii din Bacău să vorbesc despre un proiect pe care îl dezvolt în toată țara.. Cartea «Educație juridică pentru licceni» pe care am lansat-o de fapt se adreseză tuturor, pentru că este scrisă într-un limbaj deloc tehnic, adică pe înțelesul tuturor, explicând oamenilor ce trebuie să facă în sitații concrete”, declarat pentru Deșteptatrea judecătorul Cristi Danileț.

În partea a doua a conferinței, cei prezenți au putut lua cuvântul și dezbate împreună acest subiect foarte sensibil pentru tânărul și cetățeanul preocupat de drepturile sale. Ceea ce a început ca o serie de discursuri cu limită de timp s-a transformat într-o dezbatere publică în care ideile au circulat libere într-o manieră civilizată și antrenantă.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img