Topul Firmelor 2014, manifestarea anului dedicata celor mai de succes afaceri din judet, a ajuns deja la cea de-a XXI-a editie. Organizat de fiecare data de Camera de Comert Bacau, evenimentul s-a derulat, vineri 28 noiembrie, in spatiul de la etajul Central Plazza din localitate.

Festivitatea de premiere a celor mai bune afaceri din judet a adunat laolalta sute de firme care, anul trecut, au reusit sa indeplineasca toate criteriile de evaluare a nivelului de performanta, utilizate de specialistii Camerei de Comert (cifra de afaceri neta, profitul, investitiile realizate, eficienta utilizarii resurselor umane etc).

Au onorat cu prezenta, alaturi de oamenii de afaceri din judet, reprezentanti ai autoritatilor publice locale si judetene, primari din judet, parlamentari, reprezentanti ai mediului universitar si ai presei locale si centrale s.a.

Totodata, au raspuns invitatiei „veteranii economiei bacauane”, acei manageri care s-au remarcat in zecile de ani in care au administrat afacerile de succes ale judetului.

„In aceasta seara, avem doua sarbatori: Topul judetean al firmelor 2014 si implinirea a 150 de la infiintarea camerelor de comert prin decret al lui Alexandru Ioan Cuza, in 1864.

Topul firmelor, ajuns la editia XXI-a, este un eveniment de promovare a economiei si a intreprinzatorilor din judet, este extensia respectului pe care comunitatea il datoreaza intreprinzatorilor pentru spiritul de initiativa, pentru curajul si tenacitatea lor de a porni intr-o lume necunoscuta, de multe ori agresiva si care, prin rezultatele lor, sustin dezvoltarea durabila a economiei judetului” a fost mesajul de inceput al presedintelui Camerei de Comert Bacau, Doru Simovici.

dd

Ca noutate, in acest an, au fost introduse in clasament patru categorii de premiere: „Topul cifra de afaceri”, „Topul profitului”, „Topul locurilor de munca nou create”, „Topul cercetarii si inovarii aplicate” si „Topul tinerilor intreprinzatori”.

„Sunt onorat sa fiu alaturi de dvs. Felicitari tuturor, sunteti un model de antreprenoriat de succes pentru România, pentru Bacau. Stim cu totii ca dezvoltarea economica a tarii se bazeaza pe dezvoltarea clasei mijlocii, cea care genereaza crestere economica si locuri de munca. Avem nevoie de o crestere economica de 5 % pentru e reduce decalajul dintre noi si ceilalti mebri ai UE. E nevoie, asadar, de investitii in infrastructura si in restul. Din pacate, in 2014, acestea au fost cele mai mici din ultimii 25 de ani. Sper ca macar TVA-ul sa fie redus la 19 %”, a transmis, la rândul lui, senatorul Dragos Luchian.

DSC_8516A urmat nominalizarea personalitatilor din judet care au fost evidentiati, in editiile trecute, prin diplome de excelenta pentru intreaga lor activitate in economia locala ca apreciere pentru implicarea in dezvoltarea economica a Bacaului, „adevarate modele pentru cei care au preluat sau initiat afaceri”: Raducan Ion, Mihai Dragomir, Gh. Antochi, Petru Placinta, Toader Balcanu, Sergiu Serban, Virgil Bancila, Nicolae Sersea, Olga Tarcau, Dumitru Bontas, Valentin Nedeff, Dumitru Marius Paraschivescu, Petru Haratau, Emilian Prichici, Ovidiu Balan, Geo Popa, Adrian Cotârlet, Doru Anghel si Constantin Amâiei. Acestora li s-au acordat titlurile de membru onorific al Camerei de Comert Bacau.

Totodata, ca un preambul al actiunii programate in luna mai a anului viitor, (când vor fi acordate patru titluri noi – junior manager, cavaler manager, senior manager si venerabil manager), la festivitate le-a mai fost oferita „recunoasterea publica si oficiala” altor personalitati ale economiei judetului, manageri de elita: Virgil Bancila, Dumitru Badea, Vasile Lungu, Dumitru Cojocaru, Oscar Aizic, Costica Arhip, Ion Mocanu si Lucian Stoian.

A urmat premirea, pe categorii, a afacerilor de succes ale judetului – Topul Agricultorilor, Topul Industriasilor (industria alimentara, usoara, a lemnului si cea prelucratoare), Topul Constructorilor, Topul Comerciantilor si Topul Serviciilor (transporturi, turism, servicii diverse). Cum era de asteptat, capetele de afis au fost tinute de companii mai mult decât notorii la nivel national, cum ar fi Dedeman, Aerostar, Agricola International, Chimcomplex, Pambac, Comfert, Popas Trebes, Elmet International, A-E Electronics etc.

„Este prima oara când vorbesc cu presa. Ca in fiecare an, participam la acest eveniment important pentru viata de business din Bacau si ma bucur ca revad multe persoane care fac afaceri de multi ani aici. Dupa un an de munca greu, e nevoie si de o seara in care sa ne vedem impreuna si sa povestim despre greutatile pe care le-am avut si pe care Dedeman, din fericire, le-a depasit bine. As vrea ca multe firme sa reuseasca asta si, mai mult, succesul nostru sa fie urmat si de alte companii. Consider ca o idee care care este bine pusa in practica poate avea succes, chiar si când concurezi cu lanturi internationale care au si mai multi ani in spate, si mai multi bani.”
Adrian Paval, Dedeman

Au fost premiate, la fel, si afaceri care in ultimii ani, s-au aflat pe un trend de invidiat de dezvoltare, cum ar fi Romchim Protect, General Constructii Tehnic Plus, Inan, Willy Impex, Sonoma, Euronic, Metalbac & Farbe etc.

az„O seara frumoasa, per ansamblu, dar se observa ca mediului de afaceri nu-i e deloc usor, in aceste zile. Este o cadere dramatica. E drept ca oamenii sunt dornici sa miste lucrurile, dar trebuie sa ai si posibilitati. Iar, in situatia economica actuala, este destul de greu sa avansezi si sa faci investitii. Asta pentru ca, acum, creditarea este din ce in ce mai grea, e aproape imposibil sa faci un pronostic la ceea ce se va intâmpla in afaceri. Tocmai de aceea trebuie sa apari cu noutati, cu inovatii, produse noi, ca sa ramâi in piata. Noi avem investitia de la Filipesti, in fabrica de substante chimice speciale, destul de mare, cred ca e cel mai mare proiect de cercetare – inovare din tara, cam 15 milioane de lei.”
Ioan Neculcea, administrator Romchimprotect

Invitatii au savurat din plin prestatiile orchestei Filarmonicii „Mihail Jora”, condusa de maestrul Ovidiu Balan, dar si cele ale celebrei interprete Sofia Vicoveanca, artista care, ca de obicei, i-a ridicat de la mese, pe cei prezenti, incingând o suita de hore. Notam, totodata, surpriza extrem de placuta pregatita de organizatori, constând in evolutia energica a micutului Stefan Orheanu, din Comanesti, remarcat, initial, la emisiunea „Românii au talent”, si care a electrizat prezenta cu ale sale uluitoare miscari de dans irlandez.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ