Fagotissimo a încheiat cu un Recital în ritm de dans, prezentat de prim fagotistul Filarmonicii “Moldova” din Iasi, George Hariton – cunoscut si pentru apreciatele sale prestatii dirijorale – cele patru seri de muzica buna de la Tescani, seri organizate în cadrul Festivalului International “Enescu – Orfeul Moldav”. O ambianta deosebita si un public receptiv – martor fidel al clipelor muzicale desfasurate la editia cu numarul 37.

De la lirismul si profunzimea miniaturilor romantice ilustrate sonor de Duo “Capriccio”, la programul antrenant al familiei de muzicieni italieni reuniti în Trio-ul Amaj, la exuberanta si naturaletea mezzosopranei Viorica Cortez, care, marturisea : “Am facut ocolul lumii si n-am crezut ca voi avea emotii aici, pe aceste meleaguri moldave. Cât o sa-mi dea Dumnezeu zile, voi cânta George Enescu. Eu îl cinstesc peste tot“, a spus presedintele Societatii Muzicale Enescu, în Franta.

Viorica Cortez si Alina Pavalache – pianist care o acompaniaza la propriu, nu numai la pian, au oferit un regal muzical. Ele pregatesc Concursul “Georges Enesco” de la Paris, competitie dedicata cântaretilor, ce va avea loc în luna octombrie. “Viorica Cortez trebuie în primul rând ascultata”, rostea în prezentarea sa muzicologul Vasilica Stoiciu – Frunza, cea care a acompaniat-o în recital pe Viorica Cortez, când a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte George Enescu din Iasi.

PUBLICITATE

Este un privilegiu sa o ascultam pe mezzosoprana ce a debutat la Operele din Paris, Londra, Scala din Milano si Metropolitan cu Carmen de Georges Bizet. Unul dintre bis-urile oferite cu generozitate a fost Habanera, binecunoscutul “L’amour est un oiseau rebelle” si la fel de celebrul opus Les chemins de l’amour al lui Francis Poulenc.

O editie spumoasa care a întrunit sufragiile melomanilor prezenti!

Ozana Kalmuski Zarea


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ