Din dorinţa de a susţine copiii defavorizaţi, cu risc de excluziune socială şi de a se implica în campanii care susţin sportul şi mişcarea, studenții din anul III, programul de studii Marketing ID, ai „Facultății de Ştiințe Economice”, din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” Bacău, împreună cu Asociația Bronx People, a demarat o campanie de promovare a susținerii performanței sportive a copiilor din Centrul Familial Maria Bronx derulate sub sloganul „Pentru noi, viitorul contează!”. Campania socială este inițiată în cadrul disciplinei Marketing Social Politic şi se desfăşoară în această perioadă, până pe 17 aprilie.

„Pentru noi, viitorul contează! Viitorul este responsabilitatea noastră, a tuturor. Ce ne defineşte pe noi ca oameni? Încrederea, bunătatea, voinţa. Este extraordinar să crezi, să ajuţi, să dăruieşti… toate astea te împlinesc, te completează ca om! Cu fiecare acţiune a noastră, facem din această lume un loc mai bun, pentru că problemele sociale au devenit o luptă de supravieţuire care transformă viaţa însăşi şi viitorul ȋntr-o incertitudine”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Proiectul își propune astfel să asigure echiparea a 15 copii preluați din sistemul de plasament, cu echipamentul sportiv necesar participării la competițiile sportive care i-au desemnat campioni la Judo, în nenumărate concursuri naționale și internaționale, pentru a-i ajuta să-și depășească problemele generate de lipsa sprijinului familiei naturale și pentru a le facilita construirea unui viitor în care să nu se simtă limitați de mediul din care provin, ci în care să lupte pentru a-și aduce visurile la viață, să se afirme prin sport și performanță.

Progresul acestor copii extraordinari şi şansa la educaţie nu ar fi fost posibile fără implicarea şi devotamentul celor care se străduiesc zi de zi să le fie o familie. Pe lângă rezultatele notabile în materie de sport ale copiilor, s-a remarcat și creșterea nivelului școlar, dezvoltarea abilităților de comunicare, de exprimare și de socializare, dezoltarea unei game variate de pasiuni, dorința de autodepășire și de explorare.

„Copiii au vârste cuprinse între 10-15 ani, iar dorința lor este să aibă fiecare câte un echipament complet, echipament ce constă în vestă, trening, tricou, pantofi sport și geantă. Costul aproximativ al fiecărui echipament este în jur de 600 lei. Pentru ei, cu siguranţă aceasta este o sumă imensă, dar noi vom putea reuşi împreună. Prin această campanie, asta ne dorim, să fim cât mai mulţi care să credem în aceşti copii extraordinari, care merită să fie susţinuţi, care merită să primescă un strop de bucurie şi de speranţă. Ei au nevoie de ajutorul nostru pentru a-şi continua visul. Bazându-ne pe principiul «Dar din dar se face Rai», orice ajutor ne este de mare folos iar împreună vom putea face visul lor realizabil”, au mai spus organizatorii.PUBLICITATE