Spitalul Orășenesc Buhuși are în dotare echipamente medicale noi. Este vorba despre 5 monitoare de funcții vitale de ultimă generație touch screen. Acestea au fost repartizate în Compartimentul de Primiri Urgențe, Secția Medicină Internă, A.T.I., Secția Boli Infecțioase și Compartimentul Neurologie. Aceste investiții fac parte din finanțarea în valoare de 2.979.000 lei acordată de Ministerul Sănătății, la care se adaugă 10 % cofinanțare din partea Consiliului Local/ Primăriei Orașului Buhuși.

Cererea de finanțare pentru acest proiect a fost depusă în luna februarie 2019. Suma a fost folosită în totalitate pentru achiziția de aparatură și echipamente medicale.
„Finanțarea pentru dotarea cu aparatură și echipamente medicale este un lucru foarte bun și reprezintă, de fapt, normalitatea. Aceaste investiții vor continua, conform strategiei Ministerului Sănătății! Ultimele achiziții de acest fel de echipamente medicale în spitalul nostru au avut loc în anul 2017 pentru Compartimentul de Îngrijiri Paliative. Considerăm că buhușenii și toți pacienții noștri au nevoie de aceste dotări și din acest motiv au fost depuse noi proiecte de finanțare în vederea dotării cu aparatură și echipamente medicale”, ne-a declarat Constantin Poiană, managerul spitalului.
Spitalul Orășenesc Buhuși are 173 de paturi pentru internare continuă, 20 de paturi pentru spitalizare de zi și 10 paturi pentru aparținători. În structura unitătii sunt 4 secții de Medicină Internă, Chirurgie generală, Boli infecțioase și Psihiatrie cronici, dar și 7 compartimente de Pediatrie/Terapie acută, Medicină Internă Cronici, Îngrijiri Paliative, Neurologie, Anestezie și Terapie Intensivă, Primiri Urgențe și Cardiologie.PUBLICITATE