La sfârsitul saptamânii trecute, organizatia municipala Bacau a tineretului Partidului Ecologist Român – PER si-a ales noua conducere. Cei 100 de reprezentanti ai juniorilor PER i-au acordat votul Dianei Alina Buganu pentru functia de presedinte.

Noul lider are 26 de ani, este de meserie psiholog, urmeaza un master si s-a inscris in partid in martie 2012. Pe lânga presedinte, au mai fost alesi in Biroul Permanent Municipal un prim-vicepresedinte, un secretar general, 4 vicepresedinti, 4 membri si 2 supleanti. Principalele obiective ale echipei de conducere sunt incurajarea tinerilor care vor sa deschida afaceri “eco” si “bio” prin scutirea de taxe si impozite, actiuni publice pentru convingerea Consilului Local de necesitatea construirii de piste pentru biciclete si role (inclusiv amenajarea unor stative pentru biciclete la care sa aiba aces bacauanii) si, nu in ultimul rând, urgentarea lucrarilor de modernizare a Insulei de Agrement, care treneaza de ani buni. Tinerii din PER vor sa colaboreze cu reprezentantii partidului in Consiliul Local, prin intermediul carora sa transmita doleantele unei generatii care nu a fost foarte mult ajutata de catre administratia locala.

“Nu vrem sa mai asistam pasivi la ceea ce se intâmpla in politica locala, pentru ca, s-a vazut la alegerile de anul trecut, tinerii s-au razvratit si nu au participat la vot. Noi venim cu un mesaj de implicare a generatiei tinere, care sa responsabilizeze si, in acelasi timp, sa schimbe lucrurile in Bacau pornind de la ideile ecologiste. Vrem sa contam in peisajul politic local si o sa se vada asta foarte curând!” – spune Diana Alina Buganu, presedinte Organizatia Municipala de Tineret Bacau PERPUBLICITATE