La sfârșitul săptămânii trecute, 12-14 aprilie 2019, s-a desfășurat la Liceul „Spiru Haret” Moinești, faza pe zona Moldovei a Olimpiadei Gimnaziilor de Baschet feminin. Au fost prezente 5 echipe, repartizate în două grupe, una alcătuită din trei echipe Iași – Botoșani – Suceava, iar cealaltă din două echipe Moinești și Târgu Neamt, câștigătoarele din grupă având posibilitatea să joace finala mare.
Formația Școlii Gimnaziale „Ștefan Luchian” a tratat foarte serios această fază zonală, în pofida faptului că toată echipa a revenit după o săptămână de viroze respiratorii.

Elevele antrenate de Cristian Comănescu s-au impus detașat în meciul din grupă cu județul Neamț, cu scorul de 83 – 8, dar și în marea finală, reușind victoria în fața reprezentantei Liceului de Informatică „Grigore Moisil” Iași cu scorul de 58 – 48 .

Astfel, elevele din Moinești, de la Școala „Ștefan Luchian” vor reprezenta zona nord-est la etapa finală, fiind între cele mai bune 8 școli ale țării la baschet care participă la Olimpiada Gimnaziilor, etapă care va avea loc la Complexul Olimpic de la Izvorani, în perioada 24-27 mai 2019.
Din echipa campioană din Moinești fac parte : Ioana Veliche, Ana Opinca, Daria Coșa, Diana Aniței, Alexia Rață, Maria Radu, Ioana Hazaparu, Speranța Luchian, Bianca Zota și Ștefana Marinuc.