Aerostar a pus punct cantonamentului de la Izvorani, cu un joc-test contra Unirii Slobozia, scor 2-2. Unul din golurile băcăuanilor a fost realizat de ex-ploiesteanul Alexandru Ciocâlteu, cea de-a opta achiziție a „aviatorilor” din această iarnă. Săptămâna aceasta, trupa lui Florin Bratu va bifa două noi jocuri de verificare, ambele programate la Piatra Neamț

Din nou acasă. Și, din nou, gata de drum. Divizionara B Aerostar Bacău pus punct stagiului de pregătire centralizată de la Izvorani și, după un weekend de pauză, își va relua astăzi antrenamentele pe terenul sintetic de la baza proprie. De la mijlocul săptămânii încolo, însă, „aviatorii” o vor lua din nou la picior. De data aceasta, pentru jocurile de verificare. Aerostar și-a început seria amicalelor joia trecută, în finalul cantonamentului de la Izvorani, atunci când a remizat, 2-2 cu vicelidera Seriei a II-a din Liga a III-a, Unirea Slobozia. Săptămâna aceasta, echipa antrenată de Florin Bratu va mai bifa două meciuri de pregătire.

Ambele, la Piatra Neamț. Miercuri, băcăuanii o vor întâlni pe Ceahlăul, într-un joc programat la ora 14.00, și nu la 12.00, cum era stabilit inițial, pentru ca vineri, de data aceasta de la ora prânzului, să aibă loc amicalul cu Foresta Suceava. În fine, după testul cu Bucovina Rădăuți, programat tot la Piatra Neamț, pe data de 13, Aerostar va pune punct amicalelor cu o partidă de verificare pe terenul Csikszeredei Miercurea-Ciuc. Jocul cu „ciucanii” a fost devansat cu o zi (15 februarie în loc de 16), în condițiile în care a fost schimbată și data primului meci de campionat din 2019.

Astfel, FRF a decis ca partida Chindia Târgoviște- Aerostar, din etapa a 22-a a Ligii a III-a, să se dispute pe 22 februarie, de la ora 14.00, în loc de 23 februarie. Până la confruntarea oficială cu Chindia, misiunea lui Florin Bratu este de a omogeniza relațiile de joc și de a găsi formula ideală pentru un prim „11” după ce Aerostar a operat nu mai puțin de șapte achiziții în această pauză de iarnă: portarul Andrei Udeanu (20 de ani, împrumutat de la Oțelul Galați), fundașii Dudu Drugă (28 de ani, venit de la Energeticianul), Stejărel Vișinar (19 ani, achziționat de la Bucovina Rădăuți) și Iulian Carabela (23 de ani, venit de la Daco-Getica), mijlocașii Alin Gojnea (21 de ani, venit de la CS Balotești) și Sorin Tabacariu (24 de ani, FC Argeș) și atacantul Alexandru Pop (25 de ani, venit de la UTA Arad).

Astăzi, se preconizează parafarea celei de-a opta mutări, în persoana mijlocașului ofensiv Alexandru Ciocâlteu. În vârstă de 28 de ani, Ciocâlteu s-a despărțit, recent, de Petrolul Ploiești, și s-a alăturat lotului băcăuan în cantonamentul de la Izvorani, unde a și marcat un gol, din penalty, în testul cu Unirea Slobozia. Ex-petrolistul a bătut palma cu Aerostarul, urmând ca în cursul zilei de azi să semneze și contractul care-l leagă de noua sa echipă.