Medicii oftalmologi se confrunta in aceasta perioada cu mai multe cazuri de conjunctivita virala, o afectiune foarte grava, care se transmite aerian prin particule respiratorii contaminate, prin contact direct mâna-ochi sau prin apa de piscina insuficient clorinata.

„Sunt conjunctivite foarte dureroase, usor transmisibile in familie. Inregistram 2-3 cazuri pe zi, in special la persoane tinere active si la copii. Se manifesta prin mâncarimea pleoapelor, lacrimare, senzatie de corp strain, fotofobie, usturime, rinoree si chiar adenopatie sau dureri in gât. Important este ca pacientii la care apar aceste simptome sa se adreseze medicului de specialitate.”
dr. Dana Caltaru, medic primar oftalmolog, sef sectie Oftalmologie, Spitalul Judetean de Urgenta Bacau

In ambulatoriul de specialitate al spitalului judetean, arata si medicul Carmen Finaru, vin cele mai multe cazuri. „Nu se poate vorbi de o epidemie, iar patologia nu este iesita din comun. La unii pacienti apar si usoare complicatii prin manifestari respiratorii”, a explicat doctorul oftalmolog. Recomandarea medicilor este evitarea aglomeratiilor si o toaleta riguroasa a ochilor.

PUBLICITATE

Tot acum au aparut si conjunctivitele alergice, dar sezoniere, deoarece au inflorit teii, dupa cum explica si dr. Oana Postolache, medic oftalmolog, care au aceeasi manifestari, dar se trateaza simptomatic.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ