Mai multe localitati din judetul Bacau si din alte zone ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est vor beneficia de un sistem de alimentare cu energie electrica mult imbunatatit, in conditii sporite de securitate. Acesta este rezultatul unui proiect derulat de E.ON Distributie România S.A., numit “Modernizare si integrare în sistem SCADA statii de transformare E.ON  Moldova Distributie S.A.“, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

Proiectul a fost implementat pe o perioada de 32 de luni, începând cu 25 iulie 2012, în 26 de statii de transformare din localitatile Bacau, Hemeius, Glavanesti si Onesti din judetul Bacau, Botosani si Hudum din judetul Botosani, Iasi, Tg. Frumos si Tutora din judetul Iasi, Roznov din judetul Neamt, Suceava, Falticeni, Salcea, Frasin, Gura Humorului si Radauti din judetul Suceava, Bârlad din judetul Vaslui. Valoarea totala a proiectului a fost de  34.992.067,21 lei.

Prin sistemul SCADA (teleconducere si achizitie de date), operatorii E.ON monitorizeaza si controleaza în timp real parametrii ce caracterizeaza calitatea energiei vehiculate si modul de functionare a instalatiilor electrice.

Prin functia de achizitie de date a sistemului, dispecerii au în permanenta imaginea de ansamblu asupra starii de functionare a instalatiilor de distributie, iar în cazul unor abateri de la functionarea normala, sistemul SCADA emite avertizari. Sistemului permite identificarea rapida a avariilor si scoaterea de sub tensiune a unei portiuni minime de retea în vederea efectuarii reparatiilor necesare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ