E.ON România implementeaza un proiect important în trei colegii tehnice din judetele Bacau, Iasi si Suceava. În fiecare dintre aceste unitati de învâtamânt au fost dezvoltate laboratoare de siguranta pentru instruirea în domeniul sigurantei si securitatii muncii. Anual, aproximativ 300 de elevi de la Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” Iasi, Colegiul Tehnic de Comunicatii “N.V. Karpen” Bacau si Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” Suceava vor învata si îsi vor forma deprinderi privind siguranta si securitatea muncii în meseria de electrician.

Specialistii E.ON, împreuna cu cadrele didactice, îi vor instrui despre utilizarea corecta a echipamentelor de protectie a muncii, despre instrumentele si echipamentele specifice domeniului energetic, precum si despre instalatiile electrice si pericolele care pot aparea daca nu sunt respectate regulile de protectie a muncii. În fiecare din scolile partenere, compania E.ON a realizat câte un „Laborator de siguranta” cu dotarile necesare: mobilier (mese, scaune), tehnica IT (laptop-uri cu software-ul necesar), echipament individual de protectie (casti, manusi/cizme electroizolante, salopete, echipament de lucru la înaltime), material didactic (manechin, indicatoare de securitate, afise), pentru ca instruirea viitorilor electricieni sa fie realizata într-un mediu cât mai real si profesional.

„Initiativa EON, materializata prin acest proiect vine în întâmpinarea dezideratelor scolii noastre de a facilita tranzitia absolventilor de scoala profesionala, liceu tehnologic sau scoala postliceala catre viata activa“, a mentionat Remus Cazacu, directorul Colegiului Tehnic de Comunicatii „N.V. Karpen” Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ