Mircea Geoana a fost prezent, miercuri, in Bacau pentru a lansa Partidul Social Românesc (PSRO) si a demara constituirea filialelor din Moldova. Alaturi i-au fost vicepresedintele Razvan Condurateanu, prof. univ. Dumitru Bortun, senatorul Dan Tataru, prof. univ. Adrian Ghenadi, Dan Stoica, director CJAS Bacau.

„Ceea ce eu si 91 la suta dintre români consideram ca prioritate absoluta a acestui moment este nevoia unui nou proiect de tara”, a declarat Mircea Geoana, in debutul intâlnirii cu simpatizantii, evocând apoi momentele istorice in care elitele au incercat recuperarea decalajelor fata de Occident.

„Iluzia pe care am avut-o cu totii a fost ca simpla intrare a României in NATO si in UE va rezolva problemele structurale ale României”, a explicat Geoana, adaugând ca nu s-a intâmplat asa si ca tot timpul a incercat sa gaseasca un nou proiect.

El i-a invitat alaturi de PSRO pe bacauani, indiferent de generatia de care apartin, de politica pe care au facut-o sau de profesie, cu o singura conditie: sa fie oameni onesti. In opinia lui Mircea Geoana, problemele cu care se confrunta România, acum, sunt slaba capacitate de administrare a tarii si nivelul extraordinar de mare al coruptiei.

„Noi nu construim un partid pentru a avea o forma de exprimare politica sau electorala desi, evident, ne intereseaza alegerile”, a declarat liderul PSRO. Motivul pentru care Geoana lanseaza acest nou proiect e simplu: nu a reusit sa democratizeze PSD, sa-l restructureze din interior, caci este un partid oligarhic, inchis, care functioneaza ca un pluton. Nu doar in administratie sunt necesare schimbari, ci si in sanatate, educatie, cercetare, sustine liderul PSRO.

El avertizeaza ca o tara cu o elita politica corupta nu se poate dezvolta. Românii simt nevoia de reprezentare si vor fi reprezentati caci noua formatiune va fi un partid cu adevarat de stânga, un partid extrem de egalitarist, deschis spre cetateni, in permanenta legatura cu cetatenii, a promis Mircea Geoana.

“Proiectul de tara pe care «România Sociala» poate si trebuie sa-l indeplineasca este ca România sa faca saltul de la economie emergenta si tara periferica spre un stat dezvoltat”, a declarat presedintele PSRO.PUBLICITATE