La Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău, în perioada 11-31 mai, se derulează în cadrul proiectului european „E-Motional: rethinking dance”, două rezidenţe MAP – sharing of processes acordate unor artişti din Polonia şi Portugalia pentru două noi proiecte coregrafice de dans contemporan.

Acronim de la portughezul “Mostra de processos”, MAP este un format de prezentare a procesului creativ legat de o piesă/ lucrare/ spectacol, un eveniment dedicat prezentării de propuneri artistice bazate pe mişcare.

Primul artist selecţionat pentru a participa la rezidenţa MAP – sharing of processes este Natalia Wilk (Polonia) care va colabora la dezvoltarea proiectului „GLOBAL WARMING exercise”, în ceea ce priveşte dramaturgia coregrafică, cu Luis Garcia Munoz. Cel de-al doilea proiect câştigător este „Heaven is just a blue disguise of hell” al coregrafei Joana von Mayer Trindade (Portugalia), care va lucra cu artistul Bruno Senuno.

Rezidenţele MAP – sharing of processes vor include, de asemenea, conferinţe video, sesiuni de discuţii şi vor reprezenta un moment de deschidere a cercetării destinate creării unei noi lucrări/ piese, către public și profesionişti.

Prezentarea proiectelor artiştilor în faţa publicului sub forma unor spectacole work-in-progress va avea loc pe 28 mai 2015, în cadrul „E-motional, Bacau dance connection -2015”, eveniment final al proiectului „E-Motional: rethinking dance”.

„E-motional, Bacau dance connection- 2015” , organizat în perioada 28-30 mai, de Centrul de Cultură „George Apostu”, va cuprinde atât prezentări informale din cadrul MAP-sharing of processes, întâlniri între artişti, mese rotunde dedicate proiectelor europene şi colaborării artistice la nivel internaţional, cât şi prezentarea spectacolului de dans contemporan și stand-up comedy, intitulat enigmatic „Şaraiman”, cu Răzvan Mazilu şi Dan Badea, în data de 29 mai, pe scena Teatrului Municipal Bacovia. Sâmbătă, 30 mai, tot pe scena Teatrului, publicul de toate vârstele este invitat la „Prélude”, un spectacol internaţional al companiei Silenda, din Franţa.

Centrul de Cultură„George Apostu” Bacău este coorganizator al proiectului european “E-Motional: rethinking dance” alături de Fundaţia Gabriela Tudor (în calitate de lider de proiect), Asociaţia Coregrafilor Profesionişti (Riga), Fabrica de Movimentos (Porto) şi Centre de Création Chorégraphique Trois C-L (Luxemburg).

Proiectul “E-Motional : rethinking dance” este finanţat de programul Cultura al Uniunii Europene şi de Ministerul Culturii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ