Dupa doua saptamâni de studii, cercetari si aplicatii joi, 28 mai, ora 17.00, la Centrul de Cultura „George Apostu” Bacau a avut loc prezentarea informala a celor doua proiecte din cadrul programului de rezidenta MAP-sharing of processes, care fac parte din proiectul european de mobilitate, schimburi artistice si formare profesionala în domeniul dansului contemporan „E-Motional: rethinking dance”.

Publicul prezent, majoritatea elevi de la Colegiul de Arta “George Apostu” Bacau, co-participanti la unul dintre proiecte, au raspuns invitatiei directorului Centrului de Cultura “Apostu” de a se conecta la frumusetea si poezia dansului contemporan. Primul proiect, intitulat „GLOBAL WARMING exercise” a fost conceput de Natalia Wilk (dansatoare independenta, performer), din Polonia, a avut, conceptual vorbind, ca punct de plecare apa, esentiala în nasterea si perpetuarea vietii, ca element al unor desfasurari epice, prin corelatia între un anumit context acvatic si diferite stari asociate.

Cu o recuzita adecvata, Natalia Wilk a parcurs, prin idee si miscare, mai multe etape de lucru, mai multi pasi spre cunoastere, transmitând nelinistea omului modern in confruntarile cu natura si societatea. “Proiectul pe care l-am pregatit in aceasta rezidenta, dupa doua saptamâni de munca, a carui prezentare informala a avut loc in aceasta seara imi da sperante ca merg pe drumul cel bun. Am studiat, am exersat, m-am documentat, iar timpul petrecut aici a fost foarte intens, placut, cu spor. Bacaul este un oras placut, m-am simtit bine, iar cadrul natural din acest centru este minunat”(Natalia Wilk -Polonia).

PUBLICITATE

In acelasi spatiu de la Muzeul de Arta Contemporana a aplicat si coregrafa Joana von Mayer Trindade (Portugalia) si performerul Bruno Senune, cu proiectul „Heaven is just a blue disguise of hell”, un performance duo, care a propus un duel, o lupta cu contrariile acestei lumi, un joc coregrafic în care „haosul” apare ca un laitmotiv al explorarii inconstientului. Ideea finala fiind una optimista, un joc colectiv la care au fost invitati si elevii parteneri in proiect. ”M-am bucurat sa fiu in Bacau, la aceasta rezidenta, Centrul de Cultura «George Apostu » a fost o gazda extraordinara pentru ca proiectul nostru de dans contemporan «Heaven is just a blue disguise of hell« (Raiul este o deghizare albastra a Iadului) sa fie finalizat, astfel ca prezentarea din aceasta seara, in fata unui public destul de avizat, a fost o reusita. A fost o experienta foarte placuta si utila”(Joana von Mayer Trindade -Portugalia).

Prezentarea proiectelor artistilor în fata publicului bacauan, sub forma unor spectacole work-in-progress s-a incadrat in „E-Motional, Bacau dance connection -2015”, eveniment organizat în perioada 28-30 mai, de Centrul de Cultura „George Apostu”, care mai cuprinde un colocviu pe tema proiectelor europene si colaborarii artistice la nivel international, care va avea loc vineri, 29 mai, ora 11.00, la Centrul Apostu, urmat de un excelent spectacol de dans contemporan si stand-up comedy, intitulat enigmatic „Saraiman”, cu Razvan Mazilu si Dan Badea, pe scena Teatrului Municipal Bacovia, de la ora 18.30. Sâmbata, 30 mai, tot pe scena Teatrului, de la aceeasi ora, publicul este invitat la „Prélude”, un spectacol pentru copii si parinti, al companiei Silenda, din Franta.

Proiectul “E-Motional: rethinking dance” este finantat de programul Cultura al Uniunii Europene si de Ministerul Culturii.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ