„E grele”, ar fi zis omul de pe Dâmbovița. Și pe bună dreptate. Căci, nu-i așa?, belelele cam tot vin peste noi, în ultima vreme. N-aș vrea să stârnesc tsunami-ul, ci doar să consemnez starea de tensiune care există – vrem, nu vrem – la nivelul populației. Și chiar dacă cei mai mulți dintre noi nu recunoaștem, tot trebuie să admitem că, la nivel de subconștient, avem cu toții antenele întinse la maximum.

Să zicem că trecem peste faptul că, practic, nu există guvernare și, de vreo juma` de an, se tot chinuie unii să arate că pot. Aproape că s-a uitat și de pesta porcină, și de autostrăzi, de oile înecate în portul Midia ori de tragedia fetelor de la Caracal.

Nici despre „acoperiții” din presă sau de peste tot nu se mai zice nimic, nu mai știm nici despre „băieții” de la noua „Secu`” sau de femeia care conducea ca un bărbat DNA-ul (se vede că au venit ai lor la guvernare), de protocoale etc, etc. De-ar mai fi fost OTV-ul lui Diaconescu, pe mulți i-ar fi prins zorile, cu telecomanda în mână, zapând în căutarea Elodiei. Astăzi, doar uciderea băiatului de 21 de ani mai face târgul să tresară.

În rest, nici mersul la biserică nu mai este permis, cel puțin până la sfârșitul lunii, dacă nu, chiar până de Înviere. Acum, că elevii și-au luat forțat vacanță, studenții și ei, nunțile nu se mai fac (tot era post), iar Italia și-a închis de-a dreptul porțile, ne-a mai rămas să facem totul…pe internet. Cu grijă, însă, la viruși, căci și pe-acolo umblă destui, mai ales acum, când contextul este extrem de sensibil, la nivel macro. Iar, „băieții deștepți” să-și frece viguros mâinile, au și de ce s-o facă, conturile li-s pline de bănet, de pe urma Coronavirusului. Și va mai să vină tone de dolărei, de-acum încolo!

Când te gândești că totul a pornit de la prostia unora de a-și trânti un liliac în strachină, mai spurcat, aș zice, decât atât de hulitul porc!