La ora 10.00, octogenarul Ion Tomusor si-a facut, deja, cumparaturile, „pâine, zarzavat, fasole”, si se odihneste pe bancuta, intr-un chiosc de lemn din Parcul Nord: „E un loc tare bun pentru noi, oamenii in etate. Ne mai miscam, ne mai asezam, mai povestim din trecut, mai vorbim politica, e frumos…”

Locuieste aici din 1986 si isi aminteste ca in urma cu trei decenii cartierul nu era asa de frumos: „Eu am stat pe Prelungirea Bradului, la casa, dar m-au demolat si m-au mutat la bloc. Nu prea mi-a placut la inceput.

Acum au facut parcul asta, care e foarte frumos si potrivit pentru fiecare: are si zone pentru copii, si pentru pensionari, si locuri in care sa faci sport, si unde sa zabovesti… Nu esti nevoit sa stai inchis in apartament.” Constantin Hutu, cu care mosul tocmai schimba o vorba, afirma ca si „la Mangeron este un parc frumos”, dar nu-i asa de mare.

„Din pacate, nu prea pastreaza lumea”, afirma Ion Tomusor. „Da, asa-i, il aproba amicul sau. Unii tineri vin noaptea, iar când paznicul se duce intr-o parte, ei desfileteaza in alta parte.” Mos Ion e vaduv si locuieste cu fiul sau, care inca nu e insurat: „Are un serviciu bun si eu tot iI indemn sa se casatoreasca, dar nu vrea!

«Ai sa porti copiii la facultate din pensie» ii zic, dar el râde.” Oamenii sunt mândri de zona de agrement pe care le-a amenajat-o primaria si sustin ca nu le-ar placea sa locuiasca „pe Bicaz sau in Milcov”. „E foarte frumos parcul, e cel mai frumos parc din Bacau!” spune tusa Lina. „E frumos, are leagane, tobogane, banci, chioscuri”, recunoaste Mariana Ghergut, dar adauga: „Are si un mare neajuns.” Ni-l spune, daca tot suntem de la ziar. Poate autoritatile vor citi si vor tine seama de nemultumirea cetatenilor: „Este frumos, numai ca toaleta nu functioneaza niciodata si aici vin copii multi, cu bunici, cu parinti si e un lucru care nu ar trebui sa lipseasca! Nu e civilizat sa-ti duci copilul in tufe!”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ