Orice adult care este intreg la minte si are toate drepturile ce decurg din calitatea de cetatean are si raspunderi. La fel se intâmpla si cu firmele, organizatiile si institutiile care functioneaza pe teritoriul unui stat civilizat.

Oricare ar fi obiectul de activitate, acestea sunt obligate sa respecte legile statului respectiv si normele care le insotesc. Faptul ca o asociatie se ocupa de acte caritabile nu-i da dreptul sa incalce legea.

Daca donez alimente nu inseamna ca nu raspund de calitatea lor sau de modul in care le-am procurat, transportat, distribuit. E un exemplu mai grosier, dar potrivit pentru ceea ce vreau sa spun, si anume ca o organizatie care construieste case pentru nevoiasi trebuie sa respecte legea, la fel care oricare alta din judetul Bacau si din România.

PUBLICITATE

De fapt, nu construieste pentru nevoiasi, ci pentru familiile care au venituri, dar nu-si permit un credit ipotecar. E o forma de solidaritate care ajuta la imbunatatirea conditiilor de locuit si care, in plus, educa, creste gradul de responsabilitate al populatiei.

Cu atât mai mult ma mira faptul ca organizatia respectiva nu se comporta responsabil. Sa construiesti fara autorizatie, oriunde in Europa, inseamna sa incalci legea.

Nici saracul din Cuca Macaii nu mai indrazneste, in 2016, sa-si ridice o casa fara autorizatie de la primarie. Si ma mai mira ceva: ca o organizatie care e in stare sa mobilizeze mii de voluntari nu face fata birocratiei.

Caci asta sugereaza acum, ca a intreprins tot ce e necesar, dar schimbarea legislatiei si a administratiei, dupa alegeri, au blocat proiectul. Primaria Bacau zice ca nu-i asa. Pe cine sa cred? As vrea sa cred asociatia, dar aceasta nu raspunde intrebarilor, doar se face ca raspunde. Lipsa de transparenta cu privire la parcursul investitiei din Bacau nu e corecta, chiar daca scopul investitiei este corect si nobil.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Lipsa de transparenta. Exemplu. pe siteul primariei se gasesc documentele solicitate pentru eliberarea autorizatiei ori certificatului de urbanism. In schimb la ghiseu iti cere si altele raoparte , expertize, avize, audit si certificat energetic. Unele documente nu sunt prevazute de legea nr. 50/1991…..

  2. Cautati prin Berzunti vreo 150 de imobile construite fara autorizatie, intre 2008-2013, cu acordul PRIMARILOR si veti vedea acolo ABUZURI IN SERVICIU, posibile SPAGI etc.

LĂSAȚI UN MESAJ