Pe 5 iulie, va fi deschisa o noua linie de finantare in cadrul Programului Operational Regional (POR) pe Axa 5 – “Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”, domeniul “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice”. Ca sa mareasca sansele orasului Slanic Moldova de a deveni, intr-adevar, un centru turistic, Consiliul Judetean vrea sa depuna, pe aceasta linie, un proiect care atraga bani si sa completeze investitia in pârtia de schi: “Complex de Agrement Turistic de Relaxare si Sportiv”. Pâna sa voteze, insa, parteneriatul dintre judetul Bacau si orasul Slanic Moldova, alesii au avut in fata un proiect privind infiintarea serviciului “Salvamont” pentru pârtie. Mihai Ichim, consilier PNL, a afirmat ca nu e normal ca Salvamont-ul sa aiba sediul in Bacau si a vrut sa stie daca cei patru oameni care sunt deja angajati la Serviciul de turism al CJ “au primit remuneratie numai pentru ca erau acolo, in organigrama, sau au desfasurat activitati?” I-a raspuns Ionel Floroiu, vicepresedintele CJ, care a afirmat ca “serviciul va functiona in Bacau provizoriu, pâna la deschiderea pârtiei de schi”, si ca salariatii CJ au muncit pe proiectul ProBacTur. In final, infiintarea Salvamont-ului a fost aprobata. Pentru cea de a doua investitie, alesii au votat studiul de fezabilitate si acordul de parteneriat. Bugetul “Complexului de agrement” va fi de 34.809.577 lei, din care 31.902.754 lei vor fi cheltuieli neeligibile. Asistenta   nerambursabila solicitata de judetul Bacau, prin POR, este de 15.951.377 lei. Pâna la recuperarea cheltuielilor eligibile, prin rambusare sau decontare, CJ Bacau va asigura toate resursele financiare necesare implementarii. Investitia va cuprinde un patinoar de 433 mp, un parc pentru role de 378 mp, un centru de agrement de peste 8.000 mp, un teren de sport (858 mp), tribune, loc de joaca, cladiri, alei, spatii verzi si un centru de relatii pentru turisti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Scriam de jalea din Slanic mai ieri. Totul urat, totul lasat la voia intamplarii. Primarul a facut o fixatie. Partia de schii, acum role si alte prostii. In timp ce statiunea balneara nu primeste nimic. Acum sa o spunem pe sleau. Transformi o statiune balneara intr-o statiune de distratii. Adica mai exact mizezi pe cei 50 de vizitatori tineri pe weekend, care potential ar alege, greu probabil Slanicul, in defavoarea statiunilor renumite de pe valea Prahovei, uitandu-te la cei 130 km in plus facuti !? Fixatia omului este una, cea facuta si de pedelistii ministresei Udrea. Sifonarea banului !? Investitii care determina ban furat. Sunt milioane in joc. De ce ar repara omul trotuarele spre izvoare, spre cascada Slanicului, de ce ar infrumuseta statiunea sau relansarea adevarata a potentialului BALNEAR, cum a fost odata !? NU SUNT DATATOARE DE FURTISAJURI. Faci o partie care va sta goala, precum alte obiective facute de Udrea. Precum bazinul de inot facut in proportie de 50% si care se distruge treptat in lipsa continuari investitiei. Vom vedea peste un an ce castiga Slanicul ? Nimic, doar primarul va fi mai bogat si… cei de deasupra lui !?

LĂSAȚI UN MESAJ