Stau undeva la o masa, langa teatru si ma gandesc ce sa va zic despre I.D fest, despre zilele acestea de teatru tanar.

Stiti, initial ma gandeam sa scriu unul din acele articole care anunta sfarsitul unui eveniment, adica puteam sa scriu despre cine a castigat festivalul, despre nominalizari…

Dar intre timp m-a razgandit si chiar nu vreau sa va povestesc asemenea lcururi, pentru ca oricum stiu ca nu o sa va intereseze.

De fapt, va zic adevarul: eu am castigat! Eu am castigat la I.D fest un om mai bun, adica o Geo mai buna. Asta pentru ca am trait 9 zile de experiente continue, am fost intr-o capsula a timpului, unde chiar nu mi-a pasat de ritmul vietii asa cum era inainte.

Lucrurile de genul asta ne departeaza de noi insine, ne arunca intr-un vartej si ne propuleaza intr-un colt opus al camerei fata de cel initial.

Sincer, aproape ca am si uitat ca ar trebui sa va spun de lucrurile astea. Poate au mai zis-o si altii inaite, insa I.D fest nu e deloc despre competitie , chair daca anul acesta au fost momente in care competitia a fost luata mult prea in serios.

Va zic, I.D, pe langa ca e organizat de tineri, pastreaza mereu ceva ce niciun alt mare festival nu va avea. E vorba despre legaturile stranse si oneste care se formeaza intr-un timp atat de scurt si care tin ani intregi.

Acum, din respect pentru cei ce au muncit atat, o sa precizez si castigatorii. Anul acesta bacaul are o castigatoare la sectiunea de One Man Show, pe nume Chele Stefana , care a primit, de asemenea si numeroase nominalizari.

Pentru sectiunea de cel mai bun spectacol, castigatorii au fost membrii trupei Brainstorming, din Bucuresti. Tin sa precizez, asta nu inseamna neaparat ca restul participantilor nu s-au remarcat sau nu au venit cu idei inovative.

Acesta a fost primul meu an de I.D fest si as vrea sa spus ca nu m-am mai intalnit cu lucrurile similare. M-am bucura nespus ca manifestatii asemanatoare sa se nasca, iar teatrul si bucuria de a-l intelege si de lucra cu el, sa nu moara niciodata.

Mi-a placut sa fiu atat de departe de mine.

Geo Barcan

Alte articole