Candidații la evaluările naționale și la Bacalaureat care vor solicita reevaluarea lucrărilor vor lua la cunoștință sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus și cu 0,10 și cu 0,50 de puncte, iar nota finală este cea de la contestații, potrivit unei decizii a Ministerului Educației Naționale.

Secretarul de stat în MEN Ariana Bucur a precizat, într-o conferință de presă, că metodologiile de organizare și desfășurare pentru examenele naționale sunt cele aprobate în 2010, iar gestionarea calendarelor sesiunilor 2017 este aprobată prin Ordin de ministru în 2016.

Ea a menționat că, printr-un ordin de ministru, care reglementează sesiunile 2017 ale acestor examene, s-au făcut mai multe modificări importante.

PUBLICITATE

“Anul trecut, domnul ministru Dumitru a decis să intervină cu această modificare și la contestații, ca acea contestație să fie admisă nu trebuie să mai aibă diferența de un punct pentru a decide nota finală. Și, de asemenea, nici lucrările care au avut note inițiale peste 9,50, în condițiile în care erau contestate, în varianta veche nota la contestație rămânea notă finală. Anul acesta, sesiunea 2017, atât pentru evaluare națională, cât și pentru Bacalaureat aceste diferențe nu mai sunt impuse, drept pentru care candidații la aceste examene, atunci când solicită reevaluarea lucrării, iau la cunoștință sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus și cu 0,10 și cu 0,50 de puncte. Aceasta este modificarea. (…) În condițiile în care sunt siguri de ceea ce au făcut în timpul examenului pot solicita reevaluarea lucrării, pentru că, urmarea reevaluării, nota finală este cea de la contestații”, a spus Ariana Bucur.

Ea a menționat și modificarea privind constituirea unei alte comisii de evaluare a contestației.

”Există și situația (…) cea legată de nota celor doi evaluatori în cadrul etapei de evaluare a contestației, în condițiile în care diferența este mai mare de un punct față de nota inițială atunci intervine o altă comisie de reevaluare, constituită din alți doi evaluatori, și aceea va fi nota finală”, a explicat secretarul de stat.

Ariana Bucur a făcut precizări și în legătură cu sesiunea specială a Bacalaureatului, subliniind că la acest examen, adresat celor care au competiții, olimpiade internaționale sau care dau concursuri de admitere în străinătate, au fost 196 de candidați înscriși și 195 s-au prezentat.

Potrivit secretarului de stat, la examenul de Bacalaureat sunt așteptați aproximativ 136.000 de candidați, dintre care aproximativ 116.000 sunt promoție curentă și aproximativ 20.000 — promoție anterioară.

AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

    • Domnul Alexandru, daca nu stapanesti problema, de ce vrei sa te faci de ras. Daca ai fi citit textul sau daca ai fi trecut prin Bac sau Testarea Nationala, ai fi stiut ca daca diferenta dintre nota la contestatie si cea de la prima corectura era mai mica de 50 de sutimi, ramanea nota de la prima corectura. Asa s-a intamplat ca multi absolventi sa pice Bacalaureatul desi la contestatie li s-a dat o nota de trecere.

      Asta spune si titlul: dupa contestatie notele se vor modifica in plus sau minus, indiferent de diferenta, adica daca sunt sau nu mai mici de 50 de sutimi.

LĂSAȚI UN MESAJ