Fostul sportiv Eusebiu Diaconu (foto) a decis să demisioneze din funcția de consilier local chiar înainte de a-și relua mandatul anulat prin decizie a Prefecturii.

Ales pe listele PSRo, Eusebiu Diaconu a intrat în conflict cu liderul organizației județene a partidului, care l-a acuzat atât pe el cât și pe Romică Botoi, colegul său de partid, că votează proiectele inițiate de primarul Cosmin Necula, sfidând directivele primite.

Celor doi consilieri li s-a retras sprijinul politic și prefectul județului a decis încetarea mandatelor de consilieri. Mandatul l-a pierdut și președintele organizației județene a PSRo, Cristinel Manolache, în urma conflictului cu conducerea centrală a partidului. Cei doi consilieri s-au adresat instanței și au reușit să-și recâștige mandatele, acuzând faptul că la data la care li se retrăsese sprijinul politic, partidul își încetase activitatea și nu mai puteau fi luate nici un fel de decizii.

Romică Botoi este deja în consiliul local dar decizia pentru Eusebiu Diaconu a întârziat. Proiectul de hotârâre privind revocarea hotărârii de consiliu prin care se lua act de încetarea mandatului lui Diaconu s-a aflatr pe ordinea de zi a ultimelor ședințe, însă n-a mai apucat să fie discutat din cauza suspendării lucrărilor ca urmare a lipsei cvorumului în urma plecării unor consilieri.

În urma demisiei lui Eusebiu Diaconu, locul acestuia va fi declarat vacant dar nu va mai putea fi ocupat deoarece PSRo nu mai există și nu mai poate numi un înlocuitor.PUBLICITATE