Vineri, 14 decembrie, de la ora 17.00, la Galeriile de Artă „Frunzetti” a fost sărbătoare, sărbătoarea artei plastice. A fost vernisată expoziţia „Anuala 2018”, cu lucrări ale artiştilor plastici băcăuani, membri ai UAPR, Filiala Bacău, realizate în cursul acestui an. A fost, de asemenea, marcată împlinirea a 100 de ani de la naşterea criticului şi istoricului de artă, eseistului, scriitorului, poetului, traducătorului, profesorului universitar Ion Frunzetti, unul dintre cei mai importanţi intelectuali români, născut în ianuarie 1918, în Bacău. Un Centenar în Centenar, după cum a afirmat conf.univ.dr. Ioan Dănilă, care a adus în faţa publicului personalitatea de excepţie a omului de cultură băcăuan, care a fost mereu prezent în viaţa artistică şi literară a oraşului, iar din 2006, la propunerea maestrului Ilie Boca, Galeriile Arta poartă numele lui Ion Frunzetti.

Momentul culminant al serii a fost decernarea Premiului Filialei Bacău a UAPR pentru activitatea din anul 2018. Carmen Poenaru, preşedinte al Filialei, a prezentat activitatea celui premiat.

“A participat la peste 10 expoziţii în ţară şi străinătate, la mai multe tabere de creaţie din România şi Republica Moldova, fiind unul dintre cei mai activi membri ai filialei noastre. Aşadar, se acordă Premiul pe 2018, artistului Dumitru Macovei. Felicitări!”


Tot în acelaşi cadru, a fost acordat Titlul de Prieten şi Susţinător al Artei unor colaboratori şi prieteni ai Filialei UAP Bacău, artişti, manageri, gazetari, critici de artă.

A fost păstrat un moment de reculegere în memoria artistului Mircea Bujor, decedat în anul 2018.

Mai multe detalii de la Anuala 2018 a UAPR, în ediţia de luni, 17 decembrie, a ziarului Deşteptarea.

Alte articole