21 iunie 2024
SportDuminică nefastă pentru Bianca Ghelber (SCM Bacău)

Atletism/ Campionatul European de Seniori

Duminică nefastă pentru Bianca Ghelber (SCM Bacău)

Campioana Europei nu a reușit decât un modest 66,70 metri în calificările probei de aruncare a ciocanului. Alex Soare (CSM Bacău) a încheiat pe locul 55 semimaratonul masculin, proba feminină aducând prima medalie câștigată de România la actuala ediție a întrecerilor continentale, prin Joan Chelimo Melly, câștigătoare a argintului

Duminică dimineața, în cea de-a treia a zi a Campionatului European de atletism pentru Seniori de la Roma, Bianca Ghelber (SCM Bacău) a avut o prestație sub posibilități în calificările probei de aruncare a ciocanului. Deținătoare a titlului continental, Bia s-a clasat pe poziția a zecea în seria A a calificărilor. În condițiile în care baremul de accedere în finală a fost fixat la 71,50 metri, cea mai bună aruncare a sportivei pregătite de Mihaela Melinte a măsurat doar 66,70 metri. A doua aruncare a înregistrat 65.03 m, iar a treia a fost ratată.Prin urmare, un rezultat modest având în vedere faptul că în urmă cu nici două luni, Bianca Ghelber și-a trecut în cont o aruncare de 74.06 la Grand Prix-ul de la Nairobi, ce i-a adus calificarea la Olimpiada programată în această vară, la Paris. Bianca ratează astfel posibilitatea de a-și apăra titlul continental cucerit în urmă cu doi ani, la Munchen, dar îi rămân Jocurile Olimpice de la Paris, cu atât mai mult cu cât la ultima ediție a Olimpiadei, cea din 2021, ea a reușit cel mai bun rezultat al carierei: 74,18 m.

Revenind la sesiunea de calificări de duminică, de la Roma, de notat că din grupa A, o singură concurentă a reușit să treacă granița celor 71,50 metri, bifând astfel biletele pentru finala probei feminine de aruncare a ciocanului de la Europene ce va avea loc luni seara, pe stadionul „Olimpico”. Este vorba de daneza Katrine Koch Jacobsen, care, cu 72, 88m, a înregistrat cea mai bună performanță personală a sezonului.

Tot duminică, Alexandru Nicolae Soare (CSM Bacău) a încheiat pe locul 55 proba masculină de semimaraton, cu timpul de 1:08.31. Învingătorul semimaratonului a fost italianul Yemanebehan Crippa, cu 1:01:03, urmat de conaționalul său, Pietro Riva (1:01:04).

În ceea ce privește proba feminină de semimaraton, derulată tot duminică, aceasta a adus prima medalie României la actuala ediție a Europenelor de la Roma, prin Joan Chelimo Melly. Atleta cu dublă naționalitate, română și kenyană a cucerit argintul cu un rezultat de 1:08:55, fiind întrecută doar de norvegianca Grovdal (1:08:09).spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img