„Juna Rodica, frumoasa trece,/ pe lânga junii semanatori,/ ulcior pe umar, cu apa duce…/ si flori culese, de la izvor./ Cu lacramioare, prinse in plete/ Si ros in obrajori.”

Era slagarul preferat, ascultat la difuzor, prin anii saptezeci, secolul trecut, de Florii. Rodica nu avea nume de floare.

Semanatul a fost si va ramâne legat de credinta Invierii. Florile din pajisti si gradina au ajuns la odraslele din familie, cu prenume care sa perpetueze gingasia si frumusetea: Florentin, Florentina, Brândusa, Lacramioara, Crina, Narcisa, Violeta, Margareta,Viorel… Tuturor, bucurie in suflet si viata frumoasa, precum numele, pe care nu si l-au ales singuri, daruit de cei dragi, lor.

PUBLICITATE

Floriile deschid saptamâna cea mai importanta pentru pregatirile de Pasti, cunoscuta sub numele de Saptamâna Mare. Din punct de vedere liturgic, din aceasta zi începe Saptamâna Patimilor, în amintirea carora în biserici se oficiaza în fiecare seara Deniile, slujbe prin care credinciosii il „petrec” pe Hristos pe drumul Crucii, pâna la moarte si Înviere.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ