29 martie 2024
Zona zeroCuvânt pentru sufletDuminica Divinei Milostiviri

Duminica Divinei Milostiviri

Milostivirea Divină, înainte de toate, exprimă delicateţea lui Dumnezeu faţă de om, deoarece „Milostivirea” este al doilea nume al iubirii lui Dumnezeu: „Fiţi milostivi după cum Tatăl vostru ceresc este milostiv” (Luca 6,36). Trăim într-o lume în care atâţia oameni sunt pradă neliniştii, răzbunării, violenţei şi nedreptăților, în schimb, milostivirea perpetuă ne încălzeşte inima și ne îndumnezeiește viața.
Înfiinţarea sărbătorii Divinei Milostiviri s-a dovedit extraordinar de eficace pentru Biserică şi pentru întreaga umanitate. Nevoia adâncă de milostivire a trezit în mulţi credincioşi şi oameni de bunăvoinţă dorinţa de a se apropia de Dumnezeu cel Milostiv. Cultul Divinei Milostiviri, în aceşti ultimi ani, a umplut din nou multe biserici, multe inimi și a format numeroase grupuri de rugăciune, inclusiv pe rețelele de socializare, unde le găsim în mai toate limbile pământului. Atracţia faţă de milostivirea divină înmoaie inima celor păcătoşi, chiar şi a celor mai împietriţi, arată drumul de parcurs şi răspândeşte tot mai multă speranţă și armonie în familii și într-o lume marcată de ură și violenţă. Cu toţii ne dăm seama că milostivirea este necesară pentru a construi o lume în care viaţa să poată fi trăită cu adevărat. Credința adevărată constă în a simţi la fel cu această Inimă bogată în milostivire, care ne cere să-i iubim pe toţi, chiar şi pe cei care sunt distanţi şi duşmani, după modelul Tatălui Ceresc arătat de Isus atunci când ne cerem să fim milostivi asemenea Tatălui (Luca 6,36).
A fi vestitor al Divinei Milostiviri, înseamnă să te ocupi de cel care suferă în trup şi mai ales de cel care suferă în suflet. În fiecare zi ne dăm seama cât de multe sunt formele de sărăcie materială, dar şi spirituală. Acest timp al nostru ne cere o nouă disponibilitate de a-l ajuta pe aproapele în necaz. Lumea de astăzi pare că invocă stăruitor această milostivire. A fi apostol al Divinei Milostiviri înseamnă să fim dispuşi a-i ajuta pe cei bolnavi, pe cei apăsaţi de singurătate, pe cei căzuţi pradă disperării, pe cei săraci ori încarceraţi, precum şi pe cei care sunt departe de credinţă.
Sf. papă Ioan Paul al II-lea spunea: „De nimic altceva nu are atâta nevoie omul de astăzi, decât de Divina Milostivire. Ajutaţi-l să simtă iubirea milostivă pe cel care suferă şi fiţi apostoli ai Divinei Milostiviri”!
Pr. Cristian Diacu,
Parohia Luizi Călugăra

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri