Foto: Petru Rares / facebook

A nins fara incetare de ieri, iar meteorologii au emis o avertizare de cod galben, valabila pâna vineri dimineata, fiind anuntate ninsori viscolite, precum si vânt care atinge la rafala viteze de 60-70 de kilometri pe ora. In municipiu, primii muncitori au putut fi vazuti la treaba inca de dimineata.

„Am inceput sa dam cu antiderapant preventiv, inca de miercuri seara, ca sa evitam poleiul. 120 de muncitori avem pe strazi la indepartat zapada, dar au o raspundere si proprietarii de spatii comerciale si chiar au mai iesit si cei de la asociatiile de proprietari. Prioritare au fost statiile de autobuz si trecerile de pietoni”, a declarat Gabriel Gritcu, directorul Directiei Servicii Publice.

Pe Aeroportul International „George Enescu” din Bacau, ninsoarea nu a creat probleme. Concret, nu au existat nici aeronave care au avut intârzieri, nici curse anulate.
„Noi suntem foarte bine echipati, a declarat Oana Chelaru, director general. Avem utilaje de deszapezire cu freze, lame si perii, care actioneaza continuu. Nu sunt probleme. Ieri am avut emotii un pic. Ne-am temut sa nu inghete zapada care cadea, dar totul a mers bine.”
Toate drumurile judetene sunt deschise.

PUBLICITATE

Pâna acum, probleme au aparut doar pe DJ 252 C Corbasca-Pincesti. „Acel tronson nu a fost modernizat, e cu balast, si utilajele cu lama nu dau rezultate. Am trimis un autogreder si s-a rezolvat”, arata seful SPJD, Valentin Palea. S-a intervenit si la Furnicari, unde un autobuz cu burduf nu putea urca panta. Pe drumurile nationale carosabilul nu a fost acoperit cu zapada. Cu toate acestea, utilajele erau pregatite si au patrulat, gata de interventie.

Silvia Patrascanu
Andreea Gavrila


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Am circulat toata ziua prin judet, drumul bacau-onesti a fost excelent, pe cand cel care duce spre vaslui, pe calea barladului a cam lasat de dorit..
    la 9 seara am ramas inzapezit in Sarata-bai, spre Talpa, nu erau parazapezi, si toata zapada de pe camp a fost adusa pe carosabil. Directia drumuri si-a facut treaba, primariile si consiliile locale lasa de dorit… si avem, totusi alegeri anu’ asta 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ