„În urmă cu un an vă adresam o întrebare: Când va fi modernizat drumul Tg. Ocna – Mânăstirea Măgura? Spuneați atunci că în anul Centenarului, cu siguranță, va fi. Acum revin cu această problemă. Când va fi reabilitat?” a întrebat Floarea Ivanof, PNL, în ultima ședință a Consiliului Județean.

I-a răspuns președintele Sorin Brașoveanu, căci el era cel interpelat: „Deja se întâmplă. Am încercat să identificăm o sursă de finanțare externă județului, nu am găsit, așa încât am decis să realizăm această investiție din bugetul propriu.”

Pe DJ 116 Tg. Ocna-Mânăstirea Măgura Ocnei s-a făcut decopertarea, dar din cauza inundațiilor au fost întrerupte lucrările, apoi au fost reluate. Floarea Ivanof a cerut informații și cu privire la Drumul Național Tg. Ocna-Slănic Moldova. „În aprilie, cred, ne-ați arătat o poză frumoasă în care utilajele erau la fața locului.

Acele utilaje nu au mai apărut nici în ziua de astăzi deși drumul este impracticabil. Având în vedere că s-au alocat sume pentru situații de urgență, întrebarea e dacă v-ați gândit și la această soluție”, a vrut să știe consilierul PNL, adăugând că nu a văzut niciun utilaj acolo, deși s-a spus că se lucrează. Sorin Brașoveanu a explicat că nu se poate începe direct cu asfaltarea și că există niște etape care trebuie respectate.

„Se lucrează, astăzi, la consolidarea malurilor râului și afluenților pentru că aceasta a fost cauza inundațiilor, lipsa zidurilor de sprijin. Dacă s-ar asfalta fără să se facă ziduri de sprijin, la prima inundație drumul ar fi distrus din nou. Săptămâna trecută, a fost finalizată asfaltarea variantei ocolitoare”, a spus Sorin Brașoveanu, adăugând că pentru DN 12B sunt fonduri alocate, că acolo chiar se lucrează și că CJ Bacău monitorizează obiectivul.

Anunțuri publicitare

Alte articole