Drumul spre Salina Tg. Ocna, care este tranzitat anual de mii de turiști, trebuia modernizat de vreo patru ani, suma necesară fiind alocată de Guvernul României prin PNDL. Lucrările nu au început nici până azi, vina fiind a autorităților locale, a afirmat senatorul Dragoș Benea, președintele organizației județene a PSD.

„Un banal drum local, cu lungimea de 868 de metri, rămâne neasfaltat” din cauza Primăriei Tg. Ocna și „este o rușine pe obrazul județului Bacău”. Dragoș Benea a anunțat că grupul aleșilor PSD va propune în următoarea ședință asocierea dintre Consiliul Local Tg. Ocna și Consiliul Județean, pentru a gestiona continuarea și finalizarea lucrărilor de modernizare.

„În august 2015 a fost semnat contractul de finanțare pe PNDL, în decembrie 2017 a fost scoasă la licitație acest obiectiv, în martie 2018 a fost semnat contractul de execuție și drumul este în continuare sub orice critică”, a explicat Dragoș Benea. De altfel, gradul de absorbție pe PNDL lasă mult de dorit și pe alte obiective, a precizat senatorul.

De exemplu, Primăria Tg. Ocna a obținut 3 milioane de euro pentru modernizarea Colegiului „Costache Negri”, dar lucrurile nu se mișcă. Nici pentru Centrul Balnear nu s-a atras niciun ban. Deși i s-au alocat milioane de euro, Tg. Ocna este codașa județului între unitățile administrativ-teritoriale. „Actualul Consiliu Județean trebuie să preia frâiele investițiilor din Tg. Ocna”, a spus Dragoș Benea, pe un ton categoric.

Întrebat dacă primarul Ștefan Șilochi mai este membru al PSD, el a afirmat că „scriptic mai este, dar nu ne reprezintă”. O astfel de abordare dură nu înseamnă neapărat că primarul va fi exclus din PSD. „Nu vom face o ședință specială pentru Ștefan Șilochi, dar nici nu ne este frică, chiar dacă suntem în campanie electorală”, a declarat Dragoș Benea. Drumul spre Salina Tg. Ocna ar putea fi preluat în administrare de CJ Bacău sau administrat în asociere de CL Tg. Ocna și CJ Bacău.

Alte articole