Colegiul Prefectural, reunit joi, in sala mare a Palatului Administrativ, a avut drept unica tema stadiul pregatirilor pentru combaterea inzapezirii, a poleiului si ghetii, in iarna care se apropie. Pentru intretinerea drumurilor judetene, exista un contract cadru incheiat in 2012 intre asociatia de firme Servrut Construct Racaciuni – RKS Drumuri Bacau – Sotirex Bacau si Serviciul Public Judetean de Drumuri (SPJD).

Vor exista sapte baze de deszapezire in judet, care vor transmite date si vor interveni acolo unde este nevoie, in functie de importanta drumurilor si gravitatea situatiei. “Bazele sunt dotate cu 16 autobasculante cu lama si raspânditor de material antiderapant, 8 autogredere, 7 incarcatoare, 7 buldo-excavatoare, 3 autofreze 1 macara si 1 trailer.

Autobasculantele sunt dotate cu GPS si vor fi monitorizate in permanenta. Avem 3.000 de tone de sare, 10.000 tone de nisip si suntem in stadiul de a monta 4.500 de metri de parazapezi, pe care le avem in dotare”, a explicat Valentin Palea, directorul SJPD.

“Având in vedere expertiza pe care o aveti, imi exprim speranta ca vom colabora eficient si ca nu vom avea probleme in aceasta iarna”, a declarat prefectul Dorian Pocovnicu, adresându-se sefilor de institutii.

Si Iulian Vasiliu, seful Sectiei Drumuri Nationale, a venit cu vesti bune. E vorba despre faptul ca acum, spre deosebire de toamna trecuta, compania a reusit sa incheie un contract de deszapezire cu o asociere de firme, respectiv Florconstruct SRL Suceava – Rad Trans SRL Bacau, lider fiind Florconstruct SRL.

In judetul Bacau sunt 208,67 km de drumuri nationale de nivel I de interventie si 177,10 km, drumuri de nivel II. Iulian Vasiliu a explicat ca vor fi folosite 29 de utilaje inchiriate si 14 proprii, 43 in total, fata de 63 prevazute, insa mai exista 10 disponibile, care vor folosite doar la cerere. Urmeaza sa fie inchiriate inca 10.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ