26 aprilie 2024
EconomieDragoș Pavăl și Grigore Horoi între cei mai admiraţi CEO din România...

Dragoș Pavăl și Grigore Horoi între cei mai admiraţi CEO din România în 2017

Dragoș Pavăl – președintele companiei Dedeman, și Grigore Horoi – președintele Grupului Agricola din Bacău au urcat miercuri seara, 25 octombrie, pe podiumul Galei Awards cei mai admirați CEO din România 2017, organizată de revista Business Magazin.

Dragoș Pavăl, antreprenorul care a construit împreună cu fratele său, Adrian Pavăl, afacerea Dedeman, liderul pieței de bricolaj din România, s-a numărat din 2012 printre primii zece premiați ai Galei, în 2013 a urcat pe locul al șaptelea, în 2014 pe locul al treilea, iar în urmă cu doi ani a obținut cel mai mare număr de voturi. În 2016 a fost pe locul al treilea în acest clasament, pentru ca în acest an să fie premiat pe locul al doilea între cei zece nominalizați la categoria „Cei mai admirați manageri din comerț și transport”.

Întrebat de organizatori cât de mult și de ce contează reputația unui manager în business, președintele Dedeman a răspuns: „În mediul de business, în orice afacere, în esență lucrezi împreună cu oameni, în folosul altor oameni, fie că este vorba de clienți, angajați, colaboratori, parteneri de afaceri. Reputația ne precede, este imaginea noastră înainte de a cunoaște față în față pe cineva, înainte de a relaționa în orice fel. Cu atât este mai important în mediul de afaceri să construiești și să păstrezi o bună reputație: îți poate deschide multe uși și îți poate facilita întâlnirea cu oameni esențiali în businessul tău”.



Grigore Horoi, președintele unui grup industrial din industria alimentară care se impune an de an pe piața de profil prin tot mai multe produse diferențiatoare, se află acum și printre cei mai admirați 100 de CEO ai României și a fost premiat pe locul al cincilea între cei zece nominalizați la categoria „Cei mai admirați manageri din FMCG (bunuri de consum cu mișcare rapidă)”.

„Care este greșeala pe care observați că alți lideri din România o fac cel mai frecvent?” – l-au întrebat organizatorii Galei. Iar răspunsul președintelui de la Agricola a fost tranșant: „Două sunt, în opinia mea, cele mai frecvente cauze ale eșecului: entuziasmul nemăsurat, care face uneori ca o companie să fie expusă la planuri de dezvoltare nesustenabile, și confundarea patrimoniului companiei cu averea personală (vile, mașini de lux, vacanțe exotice ş.a.m.d., «finanțate» uneori din banii furnizorilor ori ai statului!)”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri