​„Voi propune înfiintarea unui parc industrial si a unui parc tehnologic care vor permite reindustrializarea Bacaului”

– Domnule Luchian, va întoarceti la Primarie. De ce ar trebui sa va voteze bacauanii?
– Pentru ca îmi pasa de Bacau si de oamenii orasului, pentru ca am solutii si pentru ca sunt un om responsabil si mai ales pentru ca nu depind de persoane controversate asa cum se întâmpla cu alti aspiranti la cea mai importanta functie a orasului. Când am acceptat functia de viceprimar, in 2008, am parasit mediul privat. Eram un om realizat deja. Nu am fost si nu sunt un om dependent de o functie la stat ca sa pot sa îmi asigur traiul. Bacauanii cunosc suficiente personaje care, dupa ce si-au ratat cariera, se agata de o candidatura la Primarie pentru a se salva financiar, personaje care au fost bransate toata cariera lor la functii si fonduri publice, folosindu-se de sforariile baronilor. Sunt persoane politice care daca nu ar fi într-o functie publica nu ar avea loc de munca. Nu stiu daca i-ar angaja cineva. Din 2012, când am devenit senator, am sustinut, în pofida unui Guvern absolut ostil, cele mai importante proiecte ale noastre, ale bacauanilor: varianta ocolitoare, Spitalul Municipal si Insula de Agrement. Dar înainte de aceste functii, mi-am dovedit mie, familiei mele, oamenilor din jur ca am o meserie, ca pot forma o echipa, ca pot face parte dintr-o echipa, ca pot sa creez locuri de munca, bunastare si pentru alti oameni.

– Adversarii încearca asocierea dumneavoastra cu esecul administratiei lui Romeo Stavarache.
– Am vazut si eu materialele de propaganda murdara pe care nici macar nu au curajul sa si le asume. Actioneaza asa cum stiu ei mai bine: mizerabil! Mi-am încheiat prima misiune la Primaria municipiului Bacau în 2012 si consider ca perioada 2004 – 2012 a fost cea mai buna pentru oras. În acesti ani, practic, municipiul s-a deschis, atât catre locuitorii sai, cât si catre exterior, prin Podul Serbanesti si Pasajul subteran Oituz – Stefan Guse, prin realizarea Parcului Catedralei si a Parcului Olimpic, reabilitarea zonei pietonale din centrul orasului, reconstructia Teatrului de Vara. Dupa 2012, din motive deja cunoscute, lucrurile bune care s-au facut au intrat într-o zona discutabila, macinata de orgolii personale si care au încetinit dezvoltarea orasului. E o realitate pe care nu o neg, dar stiu însa ca pot sa slujesc cu cinste Bacaul. Vin cu o echipa extrem de capabila sa îndreptam lucrurile si sa îmbunatatim calitatea vietii bacauanilor.

PUBLICITATE

– Faptul ca ati fost viceprimar în perioada domnului Stavarache e un handicap pentru dumneavoastra?
– Nu regret perioada aceea, am colaborat bine cu primarul Stavarache, au fost proiecte frumoase pentru Bacau la care am lucrat împreuna, în folosul orasului. Ce s-a întâmplat ulterior nu are legatura cu mine. Nu mai eram în Primarie, nu mai aveam cum sa determin directia administratiei. Dar nu eu trebuie sa îl scuz sau acuz pe dl Stavarache. Ce e sigur însa e faptul ca administratia locala a fost blocata în ultimii ani si asta am resimtit-o cu totii.

– Dumneavoastra sunteti multumit de cei 12 ani de administratie liberala?
– Au fost proiecte bune pentru comunitate, am enumerat mai sus câteva, si pentru acea perioada sunt multumit. Tocmai de aceea am spus ca se poate MAI BINE pentru Bacau. Pentru cele nefacute si mai ales pentru ce s-a întâmplat in ultimii patru ani, nu sunt deloc multumit. Dar sunt si mai nemultumit de ceea ce s-a întâmplat timp de 25 de ani in tot judetul Bacau aflat sub administratia PSD care a avut pe mâna Consiliul Judetean. Poate ar fi bine sa ne amintim ca sub administratia PSD s-a distrus aproape toata industria bacauana, cum ar fi CAROM si RAFO Onesti, Rafinaria Darmanesti, fabrica de textile de la Buhusi, Robinete Industriale si multe altele. Care a fost rezultatul dupa guvernarea la nivelul judetului de catre PSD? Mii de locuri de munca distruse. 150 de mii de bacauani au plecat din judet, ramânând fara locuri de munca si fara speranta ca aici se poate trai mai bine. Acesta e si motivul pentru care nu cred ca Bacaul trebuie lasat pe mâna PSD. Primul meu obiectiv va fi relansarea economiei bacauane, ceea ce înseamna crearea locurilor de munca distruse de PSD.

DL PARC INDUSTRIAL PREVIEW_1

-Ati vorbit de o noua echipa. Cu ce difera de cea veche?
– Echipa pe care o propun bacauanilor e formata din specialisti, din oameni care combina intr-un mod responsabil expertiza profesionala cu cea administrativa. Sunt persoane care reprezinta cu succes categoria socio-profesionala din care fac parte. Am avut in vedere când am format echipa de consilieri criterii clare: specialisti in domeniul lor, cu expertiza manageriala, oameni fara probleme penale, interesati de comunitatea bacauana. Va dau primele propuneri din echipa: Catalin Cretu, arhitect, vicepresedinte al Ordinului Arhitectilor Bacau, doctor Doina Lazar, sefa sectiei Neurologie din cadrul Spitalului Judetean, avocatul Miclaus Daniel, profesoara de chimie de la Liceul „Gheorghe Vranceanu”, Mariana Rosenschein. Sunt oameni respectati in domeniul lor de activitate, oameni onesti, si pe care îi recomanda in primul rând competenta lor profesionala, realizarile profesionale si mai putin apartenenta la un grup politic. 

– Aveti un program ambitios pentru Bacau. Ca sa îl puneti în aplicare trebuie sa câstigati. Care sunt sansele ca un candidat de dreapta sa câstige alegerile, având în vedere ca acestea vor fi organizate într-un singur tur, iar majoritatea candidaturilor importante vin tocmai dinspre formatiuni de dreapta?
– Da, ambitios, dar realizabil. Cred ca bacauanii vor judeca corect, mai ales în situatia mentionata. Cel mai mare pericol pentru Bacau este, în momentul de fata, o administratie PSD. Cei doi competitori sunt PNL si PSD. Orice vot dat altcuiva decât PNL va reinstaura coruptia PSD care a pus pe butuci tot judetul timp de 25 de ani. Avem obligatia, dupa ce am înlaturat „baronii locali”, sa nu abandonam orasul în mâinile celor care le executa ordinele. Cei care s-au îmbogatit din functii publice ar trebui sa raspunda în fata justitiei, înainte de a-si trimite candidatii în fata electoratului, mai ales candidati care nu au nici o problema sa protejeze prin votul lor în Parlament politicieni acuzati de coruptie. Eu sunt sigur ca pe 5 iunie bacauanii vor sti cine e omul de buna credinta.

– Care e prioritatea zero pentru dumneavoastra?
– Bunastarea bacauanilor. Si pentru acest lucru, voi sustine crearea locurilor de munca pentru cresterea nivelului de trai si implicit a bugetului local, ceea ce ne va permite investitii majore pentru dezvoltarea orasului. Voi propune înfiintarea unui parc industrial si a unui parc tehnologic care vor permite reindustrializarea Bacaului.

PUBLICAT LA COMANDA PNL, CUI 21160042

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.