Liberalii din municipiul Bacău s-au întâlnit, vineri, la ora 15, în sala de ședințe a Centrului de Afaceri și Expoziții pentru a-și alege noii lideri.

În cursa pentru funcția de președinte s-au înscris, inițial, șase candidați. În ziua alegerilor au rămas în competiție doar senatorul Dragoș Luchian, ex-viceprimar al Bacăului, și Mircea Fechet, consilier municipal.

Conferința PNL a început cu verificarea cvorumului și a continuat cu alegerea secretariatului tehnic și a comisiei de numărare a voturilor.

Tudorița Lungu, deputat și președinte în funcție, a prezentat raportul de activitate al municipalei PNL Bacău și, după ce s-a descărcat de gestiune, a predat conducerea lucrărilor către Cezar Olteanu, președintele Comisiei de Organizare și Desfășurare a Alegerilor.

Cei peste trei sute de delegați cu drept de vot prezenți la CAEx, vineri, au analizat experiența și promisiunile candidaților și au decis.

Dragoș Luchian a obținut 169 de voturi și a devenit președintele organizației municipale PNL Bacău. Mircea Fechet s-a clasat pe locul doi, câștigând încrederea a 101 liberali.

În jurul orei 19, a început alegerea prim-vicepreședinților și a celor opt vicepreședinți. Pentru funcția de prim-vicepreședinte pentru politici publice au candidat Gabriel Grițcu și Eusebiu Daniel Cucu, iar pentru funcția de prim-vicepreședinte pentru strategii politice și comunicare, Ilie Bîrzu și Alina Ștefania Banu.

După numărarea voturilor, puțin înainte de ora 21, au fost anunțați câștigătorii: Ilie Bîrzu și Eusebiu Daniel Cucu.

Vicepreședinții organizației PNL Bacău sunt Răzvan Andrieș, Gabriel Bălan, Viorel Cojocaru, Doina Lazăr, Raluca Năstase, Cristian Palade, Iulian Stoican și Neluțu Șerban.

Conferința s-a încheiat cu votarea membrilor Biroului Politic Local și a trezorierului.

Conferința PNL Bacău se va încheia cu votarea membrilor Biroului Politic Local și a trezorierului.

„Sunt la capătul mandatului meu de președinte interimar și îl închei prin organizarea acestor alegeri cu speranța că vom avea un birou cu oameni valoroși. Nici nu s-ar putea altfel pentru că toți cei care s-au înscris în cursă pe diferite funcții sunt serioși, au muncit în PNL, țin la partid și își doresc să devină un partid respectat și de temut pentru adversari. Sunt mulțumită deoarece a fost competiție în partid și ei s-au bătut în proiecte, elegant, așa cum se face în interior, între camarazi. Sper ca imediat după încheierea alegerilor organizația să înceapă să-și caute candidații pentru funcția de primar al Bacăului și viitorul Consiliu Local”, a declarat deputatul Tudorița Lungu, ex-președinte PNL Bacău.

Discursul liderilor liberali a conținut obsedant doua motive: Romeo Stavarache și PSD.

Fostul primar al Bacăului pentru 12 ani, suspendat din PNL ca urmare a unei condamnări, a revenit în atenția liberalilor, care s-au întrecut în a-și pune cenușă în cap, spunând că regretă modul în care s-au comportat față de fostul edil. “Până și de Isus Hristos s-au dezis totți” – a spus Ionel Palăr, candidat pentru funcția de președinte al organizației județene a partidului.

PSD a fost declarat dușman de moarte, împreună cu ALDE. Liberalii s-au întrecut în promisiuni ca nu vor precupeți nici un efort pentru a lupta contra social-democraților care au avut tupeul să pună capăt celor 12 ani de conducere liberală a Bacăului. (R.B.)


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

 1. Nu sunt membru sau simpatizant al unui partid dar vă pot spune că nici nu știți cât de penibili sunteți atunci când vă bateți, de mama focului, să câștigați șefia partdului sau vre-un ”scaun” pe la primărie sau CL.
  Acest lucru este la fel ptr toți politicienii din oricare organizație locală sau județeană. Sunteți penibili și se vede cu ochiul liber. Sunt două lucruri ce vă diferențiază, pe voi politicienii, de oamenii de rând, în sens negativ.
  1, A fost o perioadă când Guvernul României se ”creiona, se făcea” la Bacău.
  Acei oameni, cu puterea în mână, ex Valeriu Gh și V.Hrebenciuc, sau invers (numesc numai doi), nu au făcut nimic, dar absolut nimic ptr emanciparea Bacăului (oraș și județ). Ba din contră, ei și acoliții lor, din toate grupările politice (PNL,PSD,PDL,PNȚ-CD, PD Agrar,etc) au furat și devalizat toate unitățile industriale și de producție ale Bacăului și județului. Cel mai mult a avut de suferit Oneștiul. Este normal ?
  2. Un lucru ff important. PNL-istul Romeo Stavarache, prin natura funcției sale, a ținut ”spatele” unor nemernici ca Livu Goian, Apostol, Cenușă, Ababei,etc. sau prin implicare directă, au furat, pur și simplu, peste șase milioane de euro (în numele sportului) din Primăria Bacău, în aprox trei ani. Urmarea ? Fotbalul, handbalul, voleiul au devenit la nivel de amatori, fără o perspectivă de a tinde spre performanță. Adică, aceste sporturi de echipă au fost desființate. Este normal d-lor politicieni ? Vă invit și, chiar vă rog, să vizitați, ptr câteva minute, stadionul Municipal Bc. Sunt sigur că (unii) se vor simți rușinați de starea jalnică în care se află. FRF a alocat, în urmă cu aprox. 5 ani, 400 de mii de euro ptr refacerea suprafeței de joc. Știe cineva ce s-a făcut cu suma ? Am dat doar cîteva ex. În aceste zile m-am găsit cu un penelist (cunoscut) și îmi zice; -ai văzut ? Stavarache a ”ieșit” nevinovat. Radia de bucurie. Zic, în ce dosar ? Ptr ce cataclism i-a provocat sportului, în special fotbalului, îl condamnam cu 4 (patru) ani cu executare.

 2. In sfarsit o fata noua in pnl , un partid puternic cu oameni noi.Pacat ca nu a castigat domnu ferchet prasidantia partidului, ar fi putut da un aer curat acestui partid plin de faliti .
  Vai Mama vostra

 3. Felicitări domnului Dragoș Luchian! As fi dorit totuși ca el să fi candidat pentru județeană, așa a lăsat culoarul liber omului de paie al penalului fost primar Stavarache. Discursul d-lui Palar spune tot: în continuare se agață de așa zisele realizări ale penalului Stavarache ceea ce va însemna condamnarea PNL Bacău la noi înfrângeri electorale. Băcăuanii nu vor uita și nu vor ierta niciodată că după 12 ani de mandat Stavarache s-au ales cu unul dintre cele mai cenușii orașe din România : spitalul municipal făcut praf înainte de a fi inaugurat, sportul băcăuan distrus și devalizat de bani, cultura varză, infrastructura orașului la pământ, viziune privind dezvoltarea economică zero, etc. Băcăuanii iubesc liberalismul, dovadă că în 1992 au fost printre foarte puținele mari orașe care au votat un primar liberal și nu FSN-ist cum era la modă, dar după dezastrul din mandatele Stavarache este greu de crezut că vor reveni la sentimente mai bune, mai ales cu un președinte ca I.Palar.
  Totuși, sa fim optimiști, poate că duminică liberalii vor avea gândul cel bun. Să auzim numai de bine!

 4. O sa fim iarasi tristi si dupa urmatoarele alegeri locale si legislative care vor urma!
  Doar Luchian nu poate face nimic cu gasca de vicepresedinti, unul mai “competent” ca altul, iar de prim vice…ce sa mai vorbim! La judet, se va pastra acelasi DEZASTRU cu Palar, Lungu et co. Pacat, mare pacat!!!

LĂSAȚI UN MESAJ