Liderul PSD Bacău, europarlamentarul Dragoș Benea, a declarat că speră ca Inspectoratul Județean de Poliție să înceapă ancheta pe tema fraudării alegerilor locale din 27 septembrie, fraudare acuzată de fostul președinte al PNL, Ionel Palăr.

“Sper că IPJ Bacău va ancheta fraudarea alegerilor locale, evocată de Palăr, pentru că afirmațiile sale șocante nu pot rămâne fără consecințe. Ori s-au furat alegerile, ori Ionel e caz clinic – situația trebuie urgent lămurită!”, a spus Dragoș Benea.

“Asistăm la cea mai mare tentativă de fraudare a alegerilor în ultimii 20 de ani (…) În foarte multe secţii, şi am informaţii din tot judeţul, că în foarte multe secţii de votare se încearcă fraudarea pentru preşedintele Consiliului Judeţean. Cum? Se dau două buletine de vot pentru Consiliul Judeţean, la numărătoarea făcută până acum lipsesc buletine de vot pentru Consiliul Judeţean Bacău”, a afirmat chiar în ziua alegerilor Ionel Palăr, care a cerut suspendarea procesului electoral.

Acesta, însă, a renunțat să mai reclame la Biroul Electoral, afirmând că „deși există mai multe probleme în mai multe localități, aștept ca oamenii sa aibă curaj să spună public”.

“Reamintesc că, în același registru profund deviant, Palăr a declarat că nu a putut dona sânge din cauza mea, în pandemie, aruncând cu vorbe rămase – până astăzi – fără acoperire în realitate”, a mai precizat europarlamentarul băcăuan.

Acesta mai spune că există personaje politice care nu au înțeles, încă, semnificația votului din 27 septembrie și mesajul clar transmis de alegători – aceste personaje trăiesc într-un vădit dezacord cu realitatea, refuzând sistematic să vadă pădurea din cauza copacilor.

“Un astfel de personaj e (și) fostul șef al PNL Bacău, I. Palăr, care afirmă că «a decis» să nu mai candideze la parlamentare.  Palăr nu a înțeles nici până astăzi că el nu a decis niciodată nimic, fiind doar beneficiarul unor decizii asumate de alții (Stavarache, Antonescu, Gorghiu, Orban), concretizate – pentru el – în cele 4 mandate de parlamentar: 16 ani în Camera Deputaților, în care Palăr nu a făcut nimic pentru băcăuani”, a mai spus Dragoș Benea.PUBLICITATE