20 iulie 2024
Advertorial politicDragoș Benea: Să ieșim la vot ca să reducem ponderea PNL în...

Dragoș Benea: Să ieșim la vot ca să reducem ponderea PNL în Parlament

Europarlamentarul băcăuan Dragoș Benea invită alegătorii să iasă duminică la vot pentru a reduce ponderea în Parlament a PNL, un partid considerat “toxic”.

În cadrul ultimei conferințe de presă dinaintea alegerilor, Dragoș Benea a lansat un apel către băcăuani pentru a veni la vot. “Doar cu ajutorul alegătorilor putem să reducem ponderea în Parlament a PNL, toxicul partid de guvernământ care ne-a luat totul şi a închis şcoli, biserici, piețe, afaceri HoReCa, a umplut țara de măşti medicale neconforme, a adus la Bacău un cort neconform şi nefuncțional pe post de aşa-zis spital”, a declarat europarlamentarul.“Noi nu ne-am dorit aceste alegeri: condițiile medicale sunt vitrege dar, în final, iresponsabilitatea PNL – care tot anul s-a gândit la alegeri, nu la sănătatea românilor – trebuie acum aspru taxată la vot! Am convingerea că PSD Bacău are cea mai bună echipă de candidați, o echipă care va continua să se țină de cuvânt față de județul Bacău şi locuitorii săi”, a mai declarat acesta.

Pentru un vot util

Dragoș Benea spune că vor fi partide şi candidați care, după 6 decembrie, nu îi vor mai băga în seamă pe băcăuani şi vor dispărea în anonimat aşa cum au apărut. “Îi rog pe băcăuani să conştientizeze acest fapt şi să nu-şi irosească propriul vot pe formațiuni aflate în pragul dispariției sau candidați invalidați masiv la alegerile locale. O listă poate că trece în plan secundar calitățile oamenilor prezenți pe ea, dar noi venim în fața băcăuanilor cu o garnitură de candidați care s-au calificat în carierele lor înainte de a se regăsi pe lista PSD Bacău. Am investit multă încredere în această listă şi astăzi pot afirma că e prima campanie electorală în care echipa, nu liderul, este cea care a tras şi s-a impus”, a accentuat europarlamentarul Dragoș Benea. Acesta mai spune că avem nevoie de un Parlament coerent, cu 3-4 formațiuni politice validate de vot, nu de un Parlament înțesat de “balamale” politice care toamna sunt la putere/guvernare, iar primăvara în opoziție, în funcție de cum le dictează măruntele interese politice.

O impostură politică

Dragoș Benea s-a referit și la ceea ce a numit “impostura politică” a ministrului Mediului, M. Fechet, care fără să aibă vreo contribuție cât de mică la acest proiect, s-a fofilat în poza semnării contractului de finanțare, de 472 milioane euro, pe apă/canalizare în județul Bacău. “În ultimii 4 ani, CJ a lucrat la această aplicație a cărei semnare, din păcate, a fost ținută în loc de interesele electorale meschine ale guvernuluI PNL (ca în cazul inaugurării şoselei de centură)”, a precizat europarlamentarul.

“Să vorbească de A7 când vor începe lucrările”

“Evident că trebuie să ne bucure inaugurarea celor 16 kilometri ai Centurii Bacăului, dar să ne mai scutească de mențiunile la Autostrada A 7. Să vorbească de A7 când vor începe lucrul la aceasta”, spune Dragoș Benea. Acesta precizează faptul că PNL a promis Centura Bacăului în 2008 și n-a făcut decât să o scoată de pe lista proiectelor finanțate de Banca Mondială, lista pe care o pusese Guvernul Năstase. Dragoș Benea reamintește că firma care a fost lăudată de liberali pentru efortul depus la construirea Centurii Bacăului nu a prins nici o asfaltare de stradă în municipiul Bacău, în timpul în care orașul era sub administrație liberală, între 2004-2016.

În ceea ce privește banii pentru infrastructură, Dragoș Benea a atacat modul în care au fost alocate fondurile din Planul Național de Redresare și Reziliență. “Am văzut că USR se bate pentru a obține alocarea a 25 la sută din fondurile de infrastructură pentru Moldova, dar tace când Moldova e scoasă la margine în Planul Național de Reziliență. Aici s-a plecat greșit la alocarea acestor fonduri, nu se respectă cerințele europene și vor fi mari probleme din acest motiv”, a explicat Dragoș Benea. Europarlamentarul spune că este nevoie de o pace politică, de un “moment zero” pentru a înceta vrajba dintre politicieni și a se lucra în folosul comunităților.

Duminică, 6 decembrie, vă aşteptăm la vot ca să ne vaccinăm împreună anti-LuCovid Orban.

Votați PSD!

Publicat de SC DEȘTEPTAREA SA, la comanda PSD, cod mandatar 11200020

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri