– Spre bucuria delegatilor si supararea adversarilor, Dragos Benea va face echipa cu Gabriel Vlase, ales presedinte executiv al organizatiei judetene – O alta surpriza, care a dezamagit insa adunarea, a fost absenta lui Liviu Dragnea.

Social-democratii din judet s-au adunat, sâmbata, la Sala “Ateneu”, care s-a dovedit neincapatoare pentru multimea delegatilor si invitatilor. La ora 10 nu mai era un scaun liber, desi Conferinta Judeteana a PSD Bacau incepea abia la 10,30. Disciplinati, ca intotdeauna, delegatii celor 93 de organizatii si-au ocupat locurile si au asteptat. Din pacate, cel asteptat atât de membrii PSD cât si de ziaristi, unii veniti de la Iasi pentru el, Liviu Dragnea, nu a mai ajuns din cauza cetii. Anuntul a fost facut in debutul conferintei de Dragos Benea, presedintele in exercitiu al PSD Bacau. “Sper ca vom avea o intâlnire spre sfârsitul anului, cu 100-200 de oameni, la care Liviu Dragnea va participa in calitate de presedinte al partidului”, a spus Dragos Benea.

Primii au vorbit invitatii: Maricica Cosa, ALDE (PC – PLR), Vasile Manole, UNPR, Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, si Ionel Arsenie, presedintele PSD Neamt. Primii i-au asigurat pe social-de mocrati de aprecierea lor si de intentia ALDE, respectiv UNPR, de a-l sprijini pe premierul Victor Ponta si actualul guven. Dragos Benea a prezentat date privind activitatea PSD Bacau din martie 2013, când au avut loc alegerile anterioare, pâna in prezent. “Raportul ar putea suna foarte rece deoarece am apelat la statistici si m-am raportat la ce a scos PSD la nivel national”, a declarat Benea, apoi a prezentat rezultalele la europarlammentare si prezidentiale, care au situat PSD Bacau cu 9 la suta peste media nationala. “Nu e meritul celui care vorbeste, ci a tuturor vicepresedintilor, primarilor si presedintilor de organizatii”, a precizat el. Meritul tuturor, insa al unora mai mult decât al celorlalti, caci Dragos Benea a acordat premii de excelenta primarilor si presedintilor de organizatii care “au dus greul” din 2004 incoace.

PUBLICITATE

Au fost chemati pe scena pentru a fi aplaudati liderii PSD din Asau, Balcani, Beresti Tazlau, Bogdanesti, Buciumi, Cleja, Colonesti, Cotofanesti, Dealu Morii, Gaiceana, Huruiesi, M. Casin, Oituz, Orbeni, Palanca, Pincesti, Racova, Strugari, Stefan cel Mare, Valea Seaca, Ungureni. Benea le-a multumit, apoi, primarilor nou-veniti in PSD sau care se afla in primul mandat. A citit si lista primariilor pe care PSD nu le-a câstigat, dar spera sa le câstige in iunie 2016.
Dragos Benea a vorbit despre investitiile pentru care organizatia s-a batut sa obtina finantare: drumurile asfaltate prin PNDL, soseaua de centura la care, “mai greu, mai incet, sunt sigur ca lucrarile vor incepe”, Sectia de Radioterapie, Aeroprtul International etc. “Fie ca vorbim despre Consiliul Judetean, fie despre primarii din judet, va asigur ca nu exista niciun proiect pe care sa nu-l incheiem pâna la termenul limita si sa fim obligeti sa-l finantam din fonduri locale”, a afirmat liderul PSD.

Nu e totul roz in acest bilant. “Marea neimplinire a organizatiei PSD Bacau, in cota indiviza cu alte organizatii din Regiunea Nord-Est, e faptul ca autostrada Bacau-Pascani e mai importanta decât autostrada Bacau-Brasov”, deci ultima nu se va construi prea curând. “Regiunea Nord-Est nu va beneficia in urmatorii ani de o autostrada care sa o lege de vestul tarii si de vestul Europei”, a insistat Dragos Benea. Iar asta va afecta judetul in ceea ce priveste investitiile, locurile de munca, somajul, puterea de cumparare etc.

Dragos Benea a incheiat prin a anunta ca viitoarea echipa a judetenei PSD Bacau vine cu noutati. “Cel mai important e faptul ca apare functia de presedinte executiv, functie in care va fi domnul deputat Gabriel Vlase”, a spus presedintele PSD, adaugând ca unora le va veni sa zâmbeasca, altora, din PNL, nu le va conveni, acesta fiind semnalul ca “strângem rândurile”.

Gabriel Vlase a anuntat ca va fi scurt, direct si ca va aborda trei chestiuni, ceea ce a si facut. El a afirmat ca PSD, de câte ori a pierdut alegerile prezidentiale, a cazut, apoi s-a ridicat, explicând social-democratilor prezenti ca, acum, partidul are 35 la suta, conform unor sondaje foarte serioase. “Acesta e un lucru care ar trebui sa ne bucure. Inseamna ca, in afara de scandalurile care se vad la televizor, oamenii simt si vad lucrurile bune care s-au intâmplat in timpul guvernarii Ponta. Am fost intre primele 3-4 tari din UE cu crestere economica”, a explicat Gabriel Vlase.

Deputatul PSD s-a referit la motiunea de cenzura depusa de PNL, motiune care nu ar trebui sa dea emotii, speta neavând nicio legatura cu guvernarea, si la viitorul Congres National al PSD, la care, alta noutate, vor vota toti membrii de partid. “Fara sa minimizez meritele celorlalti presedinti, acum avem posibilitatea sa alegem un presedinte care stie foarte bine ce inseamna o organizatie judeteana, orgoliile si problemele dintr-o organizatie judeteana”, a spus Vlase referindu-se la Liviu Dragnea. Un presedinte care va fi “unul dintre noi”, care nu va uita ce se intâmpla in teritoriu.

In final, viitorul presedinte executiv al PSD Bacau a vorbit despre alegerile locale, avertizându-i pe primarii vechi sa nu calce strâmb, sa respecte legea, iar pe cei noi sa fie harnici. Si modesti. “Eu am avut onoarea sa fiu presedinte la Corbasca. Nu mi-au cazut galoanele si am facut totdeauna ce mi s-a spus”, a declarat Vlase, apoi a vorbit despre sansa PSD de a mai ramâne 4 ani la guvernare si a continua proiectele. Social-democratii care nu vor depasi orice orgoliu si nu vor intelege interesul general, se vor autoexclude din echipa. Si inca o data: “Cei aflati in functie trebuie sa fie atenti, iar ceilalti sa munceasca. Sa terminam cu bataliile intre noi ca sa câstigam alegerile! Pentru mine, PNL Bacau, cu tot cu PDL, nu a insemnat nimic. Eu am avut grija noastra, nu grija lor!”

Despre PNL Bacau a vorbit si deputatul Cosmin Necula, presedintele municipalei PSD Bacau, criticând “autismul actualei administratii”, care conduce de 12 ani Bacaul si nu intelege sa colaboreze pe proiecte importante (cum ar fi “Locuinte pentru medici”, Aeroportul International etc.) sau ingroapa proiecte (reabilitarea strazii Milcov, Spitalul Municipal, Polivalenta). Au fost atinsi, pe rând, viceprimarii Vasile Tescaru si Radu Ababei, consilierii Ilie Birzu si Mihai Sustac, parlamentarii Lucian Ciubotaru si Dragos Luchian. Oamenii vor solutii concrete la necazurile lor, sa se rezolve “problema stâlpului, problema blocului”, nu sa auda “povesti frumoase”, a avertizat Cosmin Necula pe primarii PSD.

sdsd

Au urmat si alte discursuri, dupa care social-democratii au fost invitati sa voteze. Au aprobat raportul, bugetul de venituri si cheltuieli, membrii Comisiei de disciplina, ai delegatiei la Congresul National, Comitetului Executiv Judetean, Biroului Permanent Judetean, si-au ales vicepresedintii si presedintii. Dragos Benea este presedintele judetenei PSD Bacau, fiind reconfirmat in functie, iar Gabriel Vlase, presedinte executiv. In final, cei aproape 500 de delegati au aprobat rezolutia prin care este exprimat sprijinul neconditionat fata de candidatura lui Liviu Dragnea la functia de presedinte al partidului.

REZOLUȚIE a Conferinței Județene de Alegeri a Organizației PSD Bacău

Conferința Organizației Județene a PSD Bacău întrunită în plen astăzi, 26 septembrie 2015, având în vedere alegerea președintelui PSD cu ocazia scrutinului intern programat pentru a avea loc în 11 octombrie 2015 își exprimă:

– susținerea domnului Liviu Dragnea în a-și propune candidatura la funcția de Președinte al PSD;

– susținerea candidatului Liviu Dragnea pentru ocupare funcției de președinte PSD;

Organizația Județeană a PSD Bacău apreciază că alegerea domnului Liviu Dragnea în funcția de președinte al PSD va fi de natură să aducă recunoașterea calităților pe care acesta le-a dovedit în ultimul deceniu, acesta fiind:

– promotorul conceptului privind descentralizarea administrativă a României;

– ministrul care a dovedit că prin eficientizarea mecanismelor funcționale ale MDRAP a reușit să pornească PNDL, a reușit să deblocheze mecanismele de absorbție a fondurilor europene și să promoveze programe noi în domeniul sănătății, administrației, culturii, etc.

– a dovedit o reală capacitatea de fi în legătură cu organizațiile locale,

– a dovedit motivare, în ultimile luni, în a transparentiza mecanismele de consultare a structurilor partidului în luarea celor mai importante decizii, atât politice cât și administrative ale Guvernului susținut de PSD, motive în plus care îl recomandă pe domnul Liviu Dragnea pentru ocuparea funcției de Președinte al PSD.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

13 COMENTARII

  1. Imi place personajul dar nu-mi place partidul!Total antieuropean si antiamerican.dar Dragos Benea imi place fiindca are initiative bune si sper sa le duca pana la capat.Vrem mai multe schimbari in bine in Bacau.

  2. I-auzi…PSD este antieuropean si antiamerican… vai de mine si de mine, ne baga pesedeul asta in pestera cu rusi, o sa vina rusii peste noi, fratilor, noroc de eroi ai neamului, precum benea, acestia vor apara patria de pesedeul care este antimaerican. Adicatelea este american sa furi, carevasazica. Auzi, Dana, atunci cand furi, esti american. Swci vezi ca ai gresit oleaca… inverseaza Benea cu pesedul.

    • N-am zis ca ne baga in pestera rusilor.Eu nu am scris nicio fraza in sensul asta.Am zis ca este antieuropean si antiamerican.E musai sa gandim ca daca e antiamerican e neaparat de partea rusilor?Nu am zis nici ca Benea o sa apere patria de nu stiu ce vandali din capul tau.Am zis ca are initiative si daca se tine de ele,o sa fie bine pentru toata lumea.De asta e pus acolo, ca sa faca treaba.Iar hoti sunt peste tot pe Globul pamantesc.N-am zis ca sunt numai in Rusia.Judeci prea simplu.Nu-mi mai raspunde ca ma plictisesti.

  3. Felicitari,Dragos Benea! Mai urmeaza sa iei si niste masuri mai vizibile pentru institutiile judetene. Spre exemplu, te intereseaza si te preocupa mult problema Bibliotecii Judetene:uite o idee: SEDIUL CENTRAL AL ROMTELECOM SE VINDE: SE POATE TRANSFORMA IN BIBLIOTECA- MEDIATECA ,cu cheltuieli minime(arhitectii pot rezolva problema).Argumente:este ultracentral,are o arhitectura aparte care e pacat ca este folosita pentru trivialitati de felul cluburilor carciuma,cazino,etc,se preteaza la expuneri,galerii,activitati cultural-educative si,mai ales este deja construit,functional,elegant,prestigios. As propune sa va ganditi la o negociere de achizitionare sau cel putin,de inchiriere,pentru moment .

LĂSAȚI UN MESAJ