Într-o conferință de presă susținută, ieri, președintele oragnizației județene Bacău a PSD, europarlamentarul Dragoș Benea, a criticat atitudinea PNL de a invita numai primarii liberali la întâlnirile cu primul ministru și, mai ales, de a invita premierii în județ doar când sunt alegeri la partid.

„PNL Bacău își invită prim-miniștrii în județ doar când sunt alegeri. Orban a fost în Bacău cu o săptămâna înainte de locale și apoi în decembrie, când a inaugurat centura Bacăului. PNL l-a invitat pe premierul Cîțu acum, când sunt alegeri interne. Mi-aș fi dorit ca premierul să discute cu toți primarii din județul Bacău – nu cu 10-15 primari PNL pe terasă la Centrul George Apostu. Aș vrea să-l întreb pe premierul Cîțu unde sunt proiectele pentru Moldova – pe unde se vor traversa Carpații, din Moldova spre Transilvania. Acum 2-3 ani s-a votat o lege , pentru A8 – de care Orban spune că a fost o «lege electorală». PNRR-ul nu prevede nici un proiect pentru zona Moldovei.

Moldova nu este reprezentată în Guvernul Cîțu, iar proiectele Bacăului/Moldovei nu are cine să le susțină. Observ că liberalii sunt ocupați cu alegeri interne și tot ne transmit că vin cu un „suflu nou”. Deocamdată acest „suflu” este Boc și Flutur. Aceiași care acum 10 ani tăiau salarii și închideau spitalele. Mi-aș dori, totuși, ca liberalii băcăuani să vorbească despre A13 – nu la modul general – și despre proiectele importante ale Bacăului.” a spus Dragoș Benea. Europarlamentarul a vorbit și despre jocurile politice referitoare la situația viceprimarului Cristian Ghingheș si a spus că PSD nu se va implica în demiterea sau numirea unui nou viceprimar. Președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea, a vorbit despre problema încetării plăților pentru proiectele finanțate prin PNDL.

„Sunt 119 proiecte afectate, în 70 de UAT-uri – de asemenea și CJ Bacău care are în derulare 5 proiecte PNDL. Necesarul pentru aceste proiecte este 300 de milioane de lei, iar la CJ alte 60 de milioane lei. Pe lângă creșterea prețului de materiale de construcții apare și această sistare de plăti. Toate aceste lucruri încetinesc aceste lucrări care ar duce la dezvoltarea județului. Căutăm soluții și vom face tot ce ține de noi să plătim stadiul fizic al lucrărilor. Doresc ca primăriile să găsească finanțare din fonduri proprii iar ulterior să găsim soluții de finanțare din alte surse.” a declarat Valentin Ivancea. Conferința a atins și problema deșeurilor din județ și a controalelor Gărzii de Mediu, despre care s-a spus că au fost politice, vizând numai primarii PSD.PUBLICITATE